Rob MacGregor: Indiana Jones and the Interior World

Rob MacGregor: Indiana Jones and the Interior World

UNDERVERDEN ELLER ILLUSIONER. “Indiana Jones and the Interior World” (IJIW) er det sjette bind i serien om Indiana Jones. Historien starter på påskeøen. Indy og en gruppe af arkæologer er i gang med, at grave efter levn fra den kultur der i sin tid rejste de berømte stenhoveder (Moai’er). Imidlertid sender et ildevarslende telegram Indy og hans gode ven, Marcus Brody, på en tur til Chiloé. En myte om et sørøverskib synes at have fundet vej til virkelighedens verden, og vores hovedpersoner sætter sig for at undersøge det nærmere. Indy bliver fanget ombord på skibet, og bliver bragt til en anden verden…

IJIW er det sidste bind som Rob MacGregor har skrevet i serien om Indiana Jones. Det ses! For det første er det den korteste hidtil. Derudover er det også som om MacGregor forsøger, at samle alle løse ender fra sine fem andre bøger. Det resulterer i at der nu pludselig er en sagnverden, som måske er virkelig, der kan forklarer alle okkulte, mystiske og mytiske hændelser som vores helt har været ude for i de sidste seks-otte år af sit liv.

MacGregor har i dette bind også taget et spring, og er gået over i en mere fantasypræget skrivestil. Således møder vi igen enhjørninger, men også drager, kæmper og monsterhunde. Vi introduceres også til magiske drikke, troldmænd, konger, hekse og mystiske skove. Det hele bliver dækket ind under “at  vi jo er i en anden verden – som måske ikke er der”. Man kan næsten fornemme MacGregor stå i baggrunden og nynne temaet fra “X-files” eller “Tales og the Unexpected”.

Jeg sagde godt nok om “Indiana Jones and the Unicorn’s Legacy”, at det var det svageste bind hidtil. Det er stadig rigtigt, men IJIW er godt med på den front. MacGregor går i gang med mere end han kan gabe over, og hans forklaringer på visse ting, er ikke helt i samme boldgade som vi helst vil se Indy.

Jeg tror bare man skal glemme dette bind, og se frem til det næste i rækken: “Indiana Jones and the Sky Pirates”, hvor det er Martin Caidin der fører pennen. 

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog

Rob MacGregor på fantastisklitteratur.dk

0
Dean Koontz: Skygger Rob MacGregor: Indiana Jones and the Unicorn’s Legacy

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.