Episode 268 – Anarkist Riskin’ It Ale og Forskellen Mellem at Læse og Se

Episode 268 – Anarkist Riskin’ It Ale og Forskellen Mellem at Læse og Se

Episode 268 – Anarkist Riskin’ It Ale og Forskellen Mellem at Læse og Se

Everything glows i denne episode, hvor vi drikker 40 års jubilæumsøllen for det legendariske orkester Legoland Efter Lukketid. Derudover kaster vi os over lytterhenvendelser, der afstedkommer en regn af forskellige emner: jysk geografi, Chomsky, autoriteter, hvordan vi diskuterer med vores koner, hvordan videnskabelighed og personlighed spiller sammen og selvfølgelig forskellen mellem at læse og se. Segmentet udgår i denne uge, men i næste uge kaster vi os over verdens korteste pentalogi, de tre stykker Henry IV del 1, Henry IV del 2 og Henry V.

Skriv til os med ris, ros og rettelser på ologavl@gmail.com eller inde på Instagram (hvor vi også hedder Ologavl)

We believe the clips in this episode where we use excerpts of music and/or other media are used under fair use for commentary. If you are a rights holder and disagree with us, please get in touch. This episode contains a clip from these Youtube-videos: https://www.youtube.com/watch?v=bEoe8bxh8yw and https://www.youtube.com/watch?v=_9fq6jINAeo

Find den gamle Spotify-liste her: https://open.spotify.com/playlist/56slbIN3T8CUjuUbzShR5L?si=3JgimcYhRZCl0ZySRTH3KA

Her er de to sange, som I gerne må forsøge at identificere sammenhængen imellem – måske gør Mikkel det så også: og https://open.spotify.com/track/7lIyBKp2KX7ABDjDfo9EtL?si=hJjESNdlTzyYiz0L-jB_gA

2
Har du fået den læst endnu? Episode 267 – Brøl Upcycle og Kulturens Markedsgørelse

2 kommentarer

Kære ølævlere

Ang. assholes og bullshittere:
Jeg har ikke læst bogen om assholes, men har jeg læst Frankfurts bog om bullshit. Derfor skal denne kommentar selvfølgelig tages med forbehold:
Min tolkning af Donald Trump vil sådan set være at han ganske givet er et røvhul, men ikke et asshole. Han er nemlig selve indbegrebet af en bullshitter.

Hvis et asshole er en person der mener, at der gælder særlige regler for ham, og andre regler for andre mennesker, så kræver det jo at han anderkender at der findes alment gældende regler. Altså at der findes noget der er sandt.

Frankfurter skelner jo mellem bullshittere og løgnere. For en bullshitter anderkender ikke at der er noget der er sandt, for ham er sproget og verden et redskab der skal bruges, til at opnå bullshitterens mål. Det er derfor at Donald Trump, upåvirket af en hær af ‘FACT-tjekkere’, er så effektiv i sin kommunikation. Han kan nemlig sige hvad han tror der vil tjene hans sag den ene dag, og så det modsatte den anden dag. For for ham er det det samme.

Det minder mig om scenen i The Big Leboweski hvor Nihilisterne siger: “We believe in nothing”

Og så kommer et spørgsmål. Tror I på nihilisme?

Lise Andreasen

Men. Hvis man vitterligt ikke tror på regler eller sandhed. Så er man jo psykopat? Bullshitter er for mildt et ord?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.