En anden podcast!

En anden podcast!

Mens vi venter på det næste afsnit af den fantastiske Superkultur podcast vil jeg – i en døs af nepotisme og skamløs selvpromovering, gerne henlede opmærksomheden på Nørdpatruljen. Det er i al beskedenhed mig selv – Jakob, og min gode ven Martin, der har kastet os ud i podcasteriet. I det seneste afsnit ser vi nærmere på Spielbergs storfilm fra 1998: Saving Private Ryan. Vi deep-nerder historiske detaljer og filmiske pointer.

Jeg håber Superkulturs fantastiske læsere og lyttere vil tage godt imod Nørdpatruljen.

Mange tak!

5
Episode 101 – Nanny State og Kønnethed Episode 100 – En Six Pack Royal Økologisk IPA og What the Hell Is Going…

5 kommentarer

Avatar photo

Fedt, Jakob! Det er jo rettidig synergi, at I dukker op på scenen, mens vi holder uanmeldt sommerferie 🙂 Jeg glæder mig til at lytte til jeres første afsnit. Måske endda jeres diskussioner kan mildne min lede ved Star Wars? Nej okay, det er nok for høje krav at stille…

Selv tak – det er os en fornøjelse! 😀 Jeg ved ikke om vores diskussioner kan flytte nogen, men vi har i al fald hygget os imens! Jeg tror måske efterhånden, at “Star Wars” er så stort et koncept (13 film, tonsvis af bøger, tegneserier, tegnefilm mv.) at man kan hade noget og elske noget andet, men stadig falde indenfor rammen af “Star WArs fan”!? Og ellers kan man måske elske at hade det!? 😀

Hej Jakob – og Martin

Koblingen “Bakersville” og “D-dag” ligger måske ikke ligefrem til højre ben, men nørd-niveauet er det samme – hæhæ.

Jeg har ikke set “Saving …”, så genrelt burde jeg måske bare holde min store fede … – min mund.
Ja!
– men alligevel!
I henhold til Clausewitz er det første offer, i enhver krig, strategien. Den “notion” modsiges på ingen måde af landgangen i Normandiet. Glimrende plan, alt ordnet og tilrettelagt. Og derefter går det op i hat og briller.

Jeg har det lidt vanskeligt med Spielberg, når han skal være “voksen og følsom”. Jeg mener: – i filmen “Schindlers Liste” laver han et portræt af en tysk erhvervsmand, der vil redde jøder.

Det er simpelthen noget bavl! Som enhver storkapitalist ville Schindler ikke finde sig i, at staten – in hoc casu “Det tredje Rige” – skulle bestemme over, eller lægge hindringer i vejen for, hans private initiativ. Og idet Schindler anså, at han ejede arbejdskræfterne – arbejderne (slaver) – kunne han ikke finde sig, at andre ville tage dette ejerskab fra ham. Den indstilling er der absolut intet humanistisk ved. Alligevel forsvarer Spielberg ham. Hvad har du gang i, Steven?

Den der med at bruge – hrm – handicappede, “amputees”, i film, er ikke noget “steffen” har fundet på. Man kunne nævne “Freaks” (Todd Browning), men allerede i “Ben Hur” – og måske også i “Spartacus” – bruges der statister, der mangler lemmer. Og også i “Poltergeist”-filmene er den slags statister anvendt. Og robotterne (the droids – hej George Lukas!) i “Silent Running” er to mænd, uden ben, “in heavy disguise”.

Nå! Jeg synes det var en fantastisk god podcast (som jeg så ikke hørte i én samlet sitting), og jeg blev grebet af den entusiasme (et pænere ord for “nørderi”), der åbenlyst ansporede jer og gjorde det interessant for os andre – ihvertfald for mig.

Jeg kan ikke andet end sidde og klukke lidt over diskussioner om våben- og transport-typer. Men den tager jeg i stiv arm, for på andre områder kan jeg selv være ligeså nørdet. Og I er ihvertfald ikke dårligere end Kim Helt og Marvel-Morten ovre på Supersnak.

Så tak for den podcast – all timeses 🙂

Henning

Takker tusinde Henning! Det er altid fantastisk at læse dine kommentarer 😀

Jeg er rigtig glad for at du kunne lide den.Jeg forstår helt udemærket at du har hørt den af flere omgange 😀 Vi har indgået en aftale om, at vi holder os under tre timer næste gang. Derudover har vi nok også valgt et format hvor vi ikke redigerer alt for meget. Det er lidt lettere for klipperen, men giver også et noget længere produkt.

Jeg sætter pris på din nørd-sympati 😀

Takker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.