Episode 272 – Royal Stout og Sprog På Kommando

Episode 272 – Royal Stout og Sprog På Kommando

Episode 272 – Royal Stout og Sprog På Kommando

Vi kaster os endnu engang over AI og hvordan det kan have en indvirkning på, hvordan vi tænker igennem sproget. Er det produktivt eller processuelt? Er det retorik eller vid? Er det effekt eller affekt? Vi drikker en ikke overraskende undervældende øl, Royal Stout dertil. I segmentet taler vi om et stykke, der rører ved mange af de samme pointer om sprogets som retorik og hvad det gør ved samfundet, nemlig Julius Caesar. Næste gang er det As You Like It.

Skriv til os med ris, ros og rettelser på ologavl@gmail.com eller inde på Instagram (hvor vi også hedder Ologavl)

We believe the clips in this episode where we use excerpts of music and/or other media are used under fair use for commentary. If you are a rights holder and disagree with us, please get in touch. This episode contains a clip from these Youtube-videos: https://www.youtube.com/watch?v=ETrA5w1i3M0 and https://www.youtube.com/watch?v=_9fq6jINAeo

Find den gamle Spotify-liste her: https://open.spotify.com/playlist/56slbIN3T8CUjuUbzShR5L?si=3JgimcYhRZCl0ZySRTH3KA

Her er de to sange, som I gerne må forsøge at identificere sammenhængen imellem – måske gør Mikkel det så også: https://open.spotify.com/track/6PEDWWH9k5…oIRJ2bB9wffvbhSQ og https://open.spotify.com/track/7lIyBKp2KX7ABDjDfo9EtL?si=hJjESNdlTzyYiz0L-jB_gA

Julius Caesar
Yndlingskarakter: Marcus Antonius og Julius Cæsar
Hadekarakter: Another Poet og Soothsayer
Mathias’ karakter: 9/10
Mikkels karakter: 7/10

1
efterord til “Legenden om Huset Ng’Ffatt”

1 kommentar

Hej Øl&Ævl

“Grankogler”? *fnys*
Det er sgudda humlekolber = graden af bitterhed!

Man kan meget hurtigt lade sig imponere af AI-generede tekster, så vel som billeder, og føle sig overhalet i forhold til en perfektion i udtrykket, der synes overmenneskelig.
Personligt falder jeg tilbage på, at “kræet” der har frembragt det ene eller det andet, har en IQ på linie med en kaffemaskine, og “perfektionen” er ren overflade. “Rent faktisk”, som det hedder, fik en AI til at køre fra en problemformulering til en konklusion. Og flot så det ud – men det hang IKKE sammen, fordi AI’en ikke kunne forholde sig til andet end de oprindelige søgeord, hvorfor konklusionen blot var et slags negativ af problemformuleringen.

Cæsar ville IHVERTFALD IKKE være konge! Men han ville gerne være DIKTATOR – dog ikke blot for the time being, men for livstid! Og når jeg siger det på den måde, så er det fordi der var en udtalt modstand mod konger i hele sydeuropa. Men det var helt okay med krigsherrer, der lige lavede et interregnum, for at “løse problemerne” ( a la Mette Frederiksen om “nedlukning” ad corona). Men sandelig ikke acceptabelt diktatorskab for livstid.

hilsen henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.