Episode 275 – Gorm the Old og Tallerkenkatarsis

Episode 275 – Gorm the Old og Tallerkenkatarsis
Episode-275-Gorm-the-Old-og-Tallerkenkatarsis

Episode 275 – Gorm the Old og Tallerkenkatarsis

Vi taler om Mikkels gamle strategier for at ventilere sin vrede gennem fajancemord, hvilket naturligt nok ender i en diskussion om superskurke, både virkelige og i James Bond. Til det – og ikke mindst til segmentet – drikker vi den vidunderlige Gorm The Old fra Fanø Bryghus, som Mikkel har en god historie om, hvordan han har købt. Segmentet er Hamlet, eller som Duke Ellington kaldte det “Madness in great ones”. Her går vi altså full Shakespeare, så hvis man synes Gamle Shake er noget værre hø, så giver vi ikke mange argumenter, kun lovprisning. De næste tre uger er der sommerskole – hvor vi taler Shakespearefrit om trilogier – og så er det Troilus og Cressida.

Skriv til os med ris, ros og rettelser på ologavl@gmail.com eller inde på Instagram (hvor vi også hedder Ologavl)

We believe the clips in this episode where we use excerpts of music and/or other media are used under fair use for commentary. If you are a rights holder and disagree with us, please get in touch. This episode contains a clip from these Youtube-videos: https://www.youtube.com/watch?v=vDXX6uGDz6c and https://www.youtube.com/watch?v=XIYUysTjQhk and https://www.youtube.com/watch?v=_9fq6jINAeo

Find den gamle Spotify-liste her: https://open.spotify.com/playlist/56slbIN3T8CUjuUbzShR5L?si=3JgimcYhRZCl0ZySRTH3KA

Her er de to sange, som I gerne må forsøge at identificere sammenhængen imellem – måske gør Mikkel det så også: https://open.spotify.com/track/6PEDWWH9k5…oIRJ2bB9wffvbhSQ og https://open.spotify.com/track/7lIyBKp2KX7ABDjDfo9EtL?si=hJjESNdlTzyYiz0L-jB_gA

Hamlet
Yndlingskarakter: Graverne og Hamlet
Hadekarakter: Fortinbras og Osric
Mathias’ karakter: 10/10
Mikkels karakter: 9/10

1
Episode 276 – Sommerskole 2024 – 1 Veteranøl og Orestien Episode 274 – Hr. Frederiksen og Narcissist eller Psykopat

1 kommentar

Stephen Jay Gould anfører et sted i sine utallige essays, at dersom Vorherre er en realitet, så er der ihvertfald ét karaktértræk, man med sikkerhed kan fastslå: – Han er begejstret for biller! For han har skabt 600.000+ forskellige arter af disse seksbenede kaloriusser.
For nu lige at give mit bidrag til den fortsatte “hvad er en vandmelon? – diskussion”:
– Ad mærkelige omveje er vandmelonen blevet til en frugt, fordi den er en “kryber”, på linie med vindruer, som er et bær! Hvorimod jordbær faktisk er en frugt, og ananas er en etårig plante med en frø-kerne (den vi kalder ananasfrugt). Forvirringen er total – men det er der ikke noget nyt i.
Carl von Linné lavede sådan set et udmærket system, men systemet har det med at sparke af sig, når der bliver draget for hastige konklusioner. Fræksæmpel findes der fossiler af den såkaldte “basilosaurus”: – et havslangelignende uhyre på 20 meter. Navnet betyder “basilisk-øgle”. Men “Basil” er en hval – altså et pattedyr, men nu er der bare ingen vej tilbage. Er man døbt så er man døbt – slutprut!
Skulle man komme i tvivl om, hvorvidt vandmelonen er fætter til agurken (som altså er af græskarfamilien – herunder asier) kan man jo tage en hapser af vandmelonens grønne “kød” og sammenholde det med et stykke agurk. Så er der vist ingen tvivl.
Bladselleri er i familie med knoldselleri – og har intet med rabarbere at gøre, eftersom rabarbere hører til nellikerne … – og faktisk er en lille smule giftig (somom det afholder nogen fra noget somhelst 🙂
Iøvrigt er selleri i familie med gulerod, pastinak og persillerod, rødbeder, samt ingefær (som i visse tilfælde er giftig) – og med roer! Også sukkerroer!

Virkeligheden er forunderlig – men temmelig rodet, ikk’ sandt?

kh Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.