Rob MacGregor: Indiana Jones and the Peril at Delphi.

Rob MacGregor: Indiana Jones and the Peril at Delphi.

DET GRÆSKE EVENTYR. I “Indiana Jones and the Peril at Delphi” (IJPD)møder vi Indy umiddelbart efter han har fået sin bachelor. En spøg der får et uheldigt udfald tvinger vores kære (kommende) arkæolog til at rejse til Paris. Her møder han professor Belecamus. Det viser sig at Belecamus umiddelbart står og skal til Grækenland, for at undersøge templet i Delphi. Hun mangler en assistent og overtaler derfor Indy til at udfylde den rolle.

Der går dog ikke længe førend vi begynder at tvivle på hvad Belecamus egentligt er ud på. Derudover opfører folk omkring udgravningen ved Delphi sig underligt, og det lader til at ikke alle har helt de samme motiver, når det vil restaurerer templet.

Som sagt er IJPD den første i den skrevne serie om Indiana Jones. Skal man tage denne bog som et tegn på hvad der er at vente, kan man kun glæde sig til de andre. Rob MacGregor er en udmærket fortæller. Han formår at genfinde noget af ånden fra de tre første film – noget der ellers nok kan være svært at omsætte til tekst. Tempoet er højt, men der er også plads til at få lidt karakteropbygning med. Vi kan sagtens genkende Indy, men det er tydeligt at han stadig er en ung mand.

Slutteligt skal en kommentar falde omkring humoren i bogen. Det har altid været filmenes store force, at kæde humor og action sammen. Imidlertid udebliver den samme form for humor i det meste af bogen, og det er først hen mod slutningen at de gode “Indy-moments” begynder at dukke op.

Alt i alt er der tale om en god og spændende eventyrroman med visse fantastiske elementer. Er man til hårdtslående action og arkæologisk spænding, så er denne bog klart værd at bladre igennem. Træk fedoraen godt ned over ørene og lyn læderjakken op i halsen, det er tid til “Indiana Jones and the Peril at Delphi”.

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog

Rob MacGregor på fantastisklitteratur.dk

0
Rob MacGregor: Indiana Jones and the Dance of the Giants Jan Schwerdfeger: Storm over Ventura

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.