Ryder Windham: Indiana Jones and the Pyramid of the Sorcerer

IJPSINDY EFTER FILMEN. I kølvandet på den nyeste film i serien om Indiana Jones, påbegyndte LucasBooks Ltd. at udgive en bogserie der skal belyse de år der er gået fra den tredje (Indiana Jones and the Last Crusade) til den fjerde film (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull).

Det første bind i denne serie er “Indiana Jones and the Pyramid of the Sorcerer”. Bogen starter i 1941. Vi møder Dr. Jones ved en udgravning i junglen, der lader til at være helt almindeligt. Imidlertid er udgravningen truet af den sydamerikanske borgerkrig. Der går da også kun ganske få sider inden Dr. Jones må flygte. Efter flugten bliver han kontaktet af det amerikanske militær der ønsker hans hjælp. Nazisterne er endnu engang i færd med at finde et sagnomspundenet artefakt, nemlig “The hall of records” – et “arkiv” over alt der er sket og alt der kommer til at ske. Det er selvsagt et problem og Indy indvilliger i at hjælpe militæret.

Man har forsøgt at rette læseoplevelsen mod et ungt publikum. Det betyder at bogen er kort (kun 138 sider) og har meget lidt tekst på siderne. Det gør at bogen er letlæst og meget tempofyldt. Tempoet opstår imidlertid på en billig baggrund. Det er ikke den hæsbælsende action der driver historien fremad, men det faktum at historien ikke er ret lang.

Historien minder også meget om noget vi har set før (hvis man har set filmene eller læst andre bøger med Indiana Jones). Det er lidt trivielt. Imidlertid er der en hel række klassiske scener som fungerer enormt godt – især når man har set filmene.

Jeg kan anbefale bogen til de lidt yngre læsere og til Indyfans generelt. Der er action fra side ét, og den holder ikke op førend historien er færdig.

I ØVRIGT:

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.