Brian Augustyn: Batman – Gotham by Gaslight

Brian Augustyn: Batman – Gotham by Gaslight

BATMAN FOR 120 ÅR SIDEN. Imellem alle de Batmantegneserier der er udkommet i tidens løb, er “Gotham by Gaslight” en lille perle.

Brian Augustyn og Mike Mignola har valgt at trække Batman tilbage til 1880’erne. Det giver i sig selv en masse interessante konflikter, men lader os også opdage hvor gammeldags Batman og Bruce Wayne faktisk er. Man har ikke svært ved at tro på, at Batman sagtens kunne være opfundet af Edgar Allan Poe, og det hele glider ret let ned.

Bindet består af to historier. Den første er fortællingen om Bruce Wayne der kommer tilbage fra en rejse i Europa. Tilsyneladende er en (meget) berømt massemorder fulgt med. Bruce Wayne mistænkes for en række mord der bliver begået i Gotham umiddelbart efter, at han er vendt hjem.

Den anden historie er en mere klassisk Batmanhistorie. Her møder vi skurken LeRoi, som har skumle planer med Gotham og borgmesteren. Denne historie er langt fra lige så god og gennemtænkt som den første. De fleste Batmankendere vil nok også mene at der bliver lagt op til noget som aldrig sker – jeg skal ikke afslører for meget, men bare sige, at den simpleste forklaring ikke altid er løsningen.

Det er alt sammen velskrevet og godt tegnet. Imidlertid kunne det have fået en tand mere på den dystre side. Hvis man bringer “Nattens Ridder” tilbage til en tid hvor horror synes at være virkelighed, så kan man ikke tillade sig, ikke at gøre det meget dystert!

Alt i alt er det en god tegneserie (nogen ville sige “grafisk roman”), og man kan da kun ærgrer sig over, at den ikke er længere.

0
Haruki Murakami: Efter midnat Alex Scarrow: Sidste lys

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.