C. L. Werner: Witch Hunter

C. L. Werner: Witch Hunter

witch hunterMORD OG RITUALER. Mathias Thulmann er heksejæger. En række ubehagelige mord i byen Klausberg, sætter Thulmann på sporet af noget mere end de hekse han normalvis jager. Hvad der umiddelbart lader til at være en række overfald begået af et dyr, viser sig hurtigt at være planlagte og velovervejede rovmord. Er der tale om rituelle ofringer? Hvordan er egnens hersker involveret? Og hvordan sporer man en morder der skjulder sine spor?

C. L. Werner er langt fra nogen novice udi romanskriveriet. Især ikke i sammenhæng med Warhammer-universet. Imidlertid er historien, der umiddelbart virker spændende, uhyggeligt forudsigelig. Det er tydeligt der er lagt stor vægt på karakter-fortællinger. Ikke desto mindre flyder et par af de centrale figurer en smule ud. Det er synd og skam, for der er grundlag for at få fortalt nogle rigtigt spændende historier.

Med sine 399 sider er bogen ca. 100 sider for lang. Den formår ikke at holde spændingen til sidst og går hen og bliver noget af en flad oplevelse. Alligevel er læsningen ikke totalt spildt. Universet er spændende og faktisk ret sejt. Man skal tænke sig en blanding af den mørkeste middelalder blandet med victoriansk filosofi.

Witch Hunter er en af de bøger der holder på grund af sin setting og ikke på grund af sin historie. Læser man den som en roman, er det ret almindelig og en smule langtrukken. Læser man den i stedet for som en skildring af et univers, er den helt igennem interessant.

0
Neil Gaiman: The Graveyard Book Philip Reeve: Jagtbrødrenes dusør

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.