Busiek: Astro City – Family Album

AstroCity Family AlbumFAMILIEBESVÆRLIGHEDER. Astro City – Family Album vandt tre Eisner awards. En for bedste nye serie, en for bedste enkeltnummer og en for bedste forside illustrationer. Albummet er da også noget særligt.

Albummet er delt op i syv kapitler. To af historierne spænder over to kapitler, og det er da også disse to der er de mest gennemarbejdede. Fælles for (næsten) alle historierne er deres fokus på familie. Der er både fotælleringer om hvor svært det er, at flytte til Astro City som alenefar med to børn, og om hvor svært det er at være det eneste barn i en superheltefamilie. Derudover får vi også den interessante fortælling om hvor svært det er, at være legemliggjort tegneserieløve.

Historierne er fede – såre simplet. Forfatteren har virkeligt lagt sig i selen for at komme op med noget originalt. De grundlæggende præmisser er ikke vildt nye, men udførelsen og stilen er afgjort ny.

Tegningerne er gode og passende, men det der virkeligt er det kunstneriske bidrag til dette album, er Alex Ross’ fantastiske forsider. Hver især er de små kunstværker i sig selv. Især forsiderne til historierne Serpent’s Teeth og “Father’s Day” er helt igennem enestående. Med en dyster streg fanger Alex Ross virkeligt noget interessant.

Det burde fremgå af det ovenstående, at jeg kun kan anbefale “Astro City – Family Album”. Det et flot og interessant indlæg i serien. Fyldt med gode historier og nogle gode og stemningsfulde tegninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.