Barbucci: Sky-Doll – den falske by

Barbucci: Sky-Doll – den falske by

FY FOR PASTEL! Måske er det fordi jeg er ude af trit med nutiden, eller også har jeg bare en anden smag end Barbucci og Canepa. Når man er kommet sig over den semi-pornografiske forside og det buble-gum inspirerede farvetema, gemmer der sig en umådeligt flad og intetsigende historie i albummet. Bare vent.

Okay så. Der er den her sky-doll som bliver utroligt dårligt behandlet af sin ejer. Sagen er den at sky-dolls er et stykke kunstigt liv som er skabt af pavinden for at holde alle rettroende mænd på dydens smalle sti. Førægteskabeligt sex ser man ned på, men ikke hvis det er med en af de universalt kendte sky-dolls. Selvsagt bliver de behandlet derefter. Men nu er der altså denne her ene sky-doll som udvikler en form for selvstændighed (?), og stikker af fra sin ejer. Hvordan spørger du!? Jo, ved a tsnige sig om bord på et rumskib der kommer forbi det rimskibs-vaskeri hun arbejder på (suk). Altimens hærger en intergalaktisk kamp mellem det rettroende (der følger pavinden) og de andre (dem der følger den anden pavinde – regn selv den ud). Det viser sig selvfølgelig at vores sky-doll er central i konflikten, men hvordan?

Historien er tåbelig. Den grundlæggende præmis er vederskyggelig og fremstillingen af kvinder er hårrejsende – nej, jeg er ikke feminist, men det her er fælt. Ikke alene er kvinder fremstillet som udelukkende sexuelle væsner, men samtidig som nogen man kan tænde og slukke for efter forgodtbefindende. Så tiltalende som det måske lyder for nogle, er beskeden faktisk enormt uheldig. Især fordi albummet er rettet mod et yngre publikum.

Hvordan ved jeg at det er rettet mod det yngre publikum? Tegningerne! De er for så vidt hæderlige, men de er i en stil som minder om søndag-morgen-tegnefilm. Og det gør sådan set heller ikke noget, men det betyder at det er det yngre publikum der vil være mest tilbøjelige til at vælge albummet, men det er altså ikke en historie som er for børn. Emner som prostitution, religion, menneskerettigheder og afgudsdyrkelse er altså ikke for de mindste.

Men udover det, er bindet så godt. Nej! Det er tåbeligt og overflødigt. Sky-doll bringer absolut ikke noget nyt til hverken tegneserier som medium eller science fiction som genrer. Det undrer mig meget at den nogensinde er blevet oversat til dansk (af Freddy Milton endda), og jeg forstår slet ikke at den er blevet udgivet.

Jeg ville egentlig have læst og anmeldt de to næste bind i serien, men jeg tror simpelthen ikke jeg kan få mig selv til det. Selvom de kun er 45 sider lange, så føler jeg stadig at mit liv er for kort. Åh ja, og som en lille bonus, så kan jeg ikke for min død regne ud hvad titlen “Den falske by” har med noget som helst at gøre. Der optræder ingen byer af nævneværdig karakter i bindet – OVERHOVEDET!

0
Paul Stewart & Chris Riddell: Vox Michael Kamp: Fordærv

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.