Brian K. Vaughan: Bagdads Løver

Brian K. Vaughan: Bagdads Løver

LØVER MINUS DISNEY. Hvis Disney-studierne havde valgt en mere realistisk ingangsvinkel til “Løveres Konge”, ville dette måske være blevet produktet. Imidlertid er det B. K. Vaughan og N. Henrichon der har begået denne grafiske roman.

Løverne i Bagdads zoo har et ønske. Et ønske om frihed. Hunløven Noor forsøger at arrangere en flugt – en flugt for alle dyr. Imidlertid sætter den anden golfkrig skub i tingene, og helt uventet får løverne lejlighed til at flygte fra zoo. En rejse begynder, en rejse ud i det ukendte, en rejse ud i friheden – eller? Kan frihed faktisk gives, eller skal den opnås eller fortjenes igennem mod, offervilje og kamp?

“Bagdads Løver” er fantastisk flot illustreret og virkeligt stemningsfyldt. Historien er medrivende og følelsesladet. Den behandler et utroligt vedkommende emne – frihed, og sætter også fokus på krigens konsekvenser. Historien bunder i faktiske begivenheder som fandt sted i Bagdad i 2003. Dette giver unægteligt historien en vis kredibilitet, og man kan da heller ikke lade være med, at sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var sådan det skete.

Er man til tragiske action-dramaer, talende/tænkende dyr og flotte illustrationer, er “Bagdads Løver” klart en grafisk roman der er værd at give sig i kast med.

1
Steffen Nohr: Det 14. punkt Claude Auclair: Simon – Slaverne

1 kommentar

Det burde være en sødsuppe-historie, hvis man kigger på selve plottet – men “Bagdads løver” var godt nok en overraskelse (af den yderst positive af slagsen) for mig, da jeg læste den.
Og nu blev jeg mindet om at genlæse den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.