Paul Pope: Batman – Year 100

BATMAN OM 100 ÅR. I første omgang ville jeg faktisk ikke have læst “Batman: Year 100”, men så tænkte jeg “hvorfor ikke?”, og så gjorde jeg det alligevel. Jeg ved ikke om jeg er positivt overrasket, men “Batman: Year 100” er faktisk ikke helt ringe.

Vi befinder os i år 2039, 100 år efter Batman første gang dukkede op i Gotham. Et mord på en betjent fra en specialstyrke resulterer i, at et større undersøgelse går i gang. Undersøgelsen skal ikke kun klarlægge hvad der faktisk skete, men også hvem det maskerede, flagermuselignende væsen er, og hvor det kommer fra. Der er lagt op til den klassiske kamp mellem Batman og myndighederne – Batman der vil hjælpe, og myndighederne der betragter ham som en terrorist.

Historien er interessant uden at være medrivende. Det er gjort flere krumspring for, at kunne bringe Batman 100 år frem i tiden, og stadig behandle alle tidligere Batmanhistorier som om de var fakta.

Jeg bryder mig ærlig talt ikke ret meget om tegningerne. Som det også fremgår af forsiden, ligner Batman mere en Neanderthaler, end en moderne helt. Tegningerne har en meget rundet, til tider barnlig stil. En stil der absolut ikke klæder Batman.

Hvis man har læst “Batman: The Long Halloween”, “Batman: Year One”, “Batman: Gotham by Gaslight” eller “Batman: Nattens ridder vender tilbage”, kan man ganske udmærket give sig i kast med “Batman: Year 100”. Det er ikke fordi man skal bruge al informationen fra de fire førstnævnte, de er bare bedre, og dem skal man læse i stedet for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.