Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim & den utrolige tristesse

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim & den utrolige tristesse

VEGANERRØVFULD. Hvem har ikke taget sig i at ønske, at man havde et gendannelsespunkt – et save point ligesom i computerspillene? Sådan et får Scott Pilgrim i tredje del af fortællingen om hans kamp for at vinde sin eneste ene.

Sammen med sine venner befinder han sig backstage og venter på at møde Envy Adams, forsangeren for det kendte band The Clash at Demonhead. Men ikke alene er hun kendt og attrået, hun er også Scotts tidligere kæreste – og lige præcis den kæreste, hvis indflydelse på ham er destruktiv. Og for at gøre ondt værre er hun sammen med veganeren Todd Ingram, der i kraft af sin kødskyende livsstil har opnået mægtige, psykiske kræfter. Desværre er han en af Ramonas onde ekskærester, hvilket betyder, at Scott Pilgrim skal besejre ham for at vinde sit livs kærlighed.

Scott når naturligvis ikke frem til sit save point.

Han sidder endnu engang i suppedasen, men heldigvis for læseren er denne suppedas en velrørt blanding af action, humor og groteske problemer. Tod Ingram viser sig at være en mægtig modstander med både superkræfter og en arrogance, der står af ham som piggene på et pindsvin. Men alle har en hemmelighed.

Dette bind i serien skuer mere tilbage, end vi har set tidligere, og der bruges en del tid på Scotts yngre dage og hans forhold til Envy (i tiden før hun kaldte sig Envy) – men det, som vi naturligvis venter på, er opgøret mellem Scott og Todd Ingram, der kommer til en ganske overraskende og underholdende konklusion.

“Scott Pilgrim & den utrolige tristesse” er lige så frisk som det tidligere bind i serien. Dialogen er stadig lige skarp, Scott er stadig lige tåbelig, actionsekvenserne er stadig lige herlige, og det hele er vidunderlige underholdning. Har man med andre ord ikke tidligere læst om Scott eventyr udi kærligheden, har man noget til gode – start med “Scott Pilgrim kører stilen”.

0
Skygger, redigeret af Steen Langstrup Dan Abnett: Traitor General

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.