Profetisk 90er thriller

Science fictions succes er som oftest målt (af offentligheden) af hvor effektivt den forudser fremtiden. Det er jo selvfølgelig ikke dens primære mål. Som med alt andet litteratur, handler det jo om forfatterens egen nutid. Men indimellem er der film og bøger der mere eller mindre effektfuldt lykkedes med at forudse verden. Sneakers fra 1992 er et ret godt eksempel. (Jamen, Sneakers er ikke en sci-fi film! Det er at the most en techno thriller?! Ti stille Fanboi Mouthbreather – som Darco Suvin siger: “Science fiction er det vi peger på, når vi siger:  det er science fiction [citation needen]).

The world isn’t run by weapons any more, or energy or money. It’s run by little ones and zeroes, by data. It’s all just electrons… There’s a war out there, old friend. A world war. And it’s not about who’s got the most bullets. It’s about who controls the information What we see and hear. How we work and what we think. It’s all about the information!

The world changed on us, Marty. Without our help… When I was in prison, I learnt that everything in this world, including money, operates not on reality, but on the perception of reality.

Der er en længere trailer på youtuben, men den er direkte forfærdelig. Et klassisk eksempel på træls tidlig 90’er trailer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.