All the colours of giallo (2019)

All the colours of giallo (2019)

TMDb

En dokumentar der både lover spoilers og ny appetit på den særegent italienske giallo-thrillergenre — et løfte som ikke helt indfries af de mange talende hoveder, som entusiastisk men vel uredigeret udlægger gialloens kvaliteter.

Her er både klip fra vigtige film, og interviews med instruktører som Lamberto Bava, Dario Argento, Umberto Lenzi m fl, men dokumentaren savner retning, og føles lidt som DVD-bonusmateriale.

Måske er dokumentarens tone for italiensk for mig: her er for megen floromvunden snak, for mange sidespring i interviews, og lige lidt nok egentlig diskussion af seksualiserede kvindemord, som er et gennemgående tema i gialli…

Jeg måtte dog le højt, da afdøde Lucio Fulci i en arkivoptagelse kastede sig ud i en længere tilsvining af Dario Argento — for til sidst modstræbende at indrømme, den yngre instruktør havde enkelte talenter. Det bryder det store circlejerk, filmen ellers falder i!

4/10★

1
Demonia (1990) Linkdump: Fra Pratchett til Dracula

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.