The lair of the white worm (1988)

The lair of the white worm (1988)

TMDb

Et ungt søskendepar sørger over deres forsvundne forældre; en arkæolog graver et enormt slangekranie op af deres baghave; en adelig sommergæst gør en visit udenfor sæsonen; og over det hele svæver en lokal legende om en lindorm.

Denne folk horror-komedie(!) af Ken Russell(!!) er så skræmmende som en sengekantsfilm, og omtrent lige så fuld af innuendoer, men løftes af Hugh Grant, Peter Capaldi og Amanda Donohoes fælles indsats.

5/10★

1
Episode 238 – I laid this one og Tom Waits Vampyr (1932)

1 kommentar

Ham dér Robert E. Howard har (jo) også været igang med denne “primordiale myte” (hvadenten det nu drejer sig om den ægyptiske “Apep”, den mosaiske (?) “Leviathan” eller den nordiske “Jørmundgand”. Se iøvrigt Deleurans Danmarkshistorie for Folket for en udgranskning af “ormemotivet” i den fælles bevidsthed.
Interessant nok har der – ovre på Nummer9 – været en del tjullahop om Richard Corben (primært “DEN”). Men Corben lavede faktisk en gendigtning af Howards historie, der er langt mere interessant, nemlig “Bloodstar”. Den kan man sgu’ godt (ta og) læse.
Nævnte Howard-historie har også Gil Kane, for Marvel, lavet et ganske udmærket “løsningsforslag” til.
Og hele molevitten er sandsynligvis inspireret af Bram Stokers roman – and then some, fra hele det mytologiske virvar.
Om det har en eneste dyt at gøre med hér nævnte cinematografiske udfoldelse, er jeg naturligvis ikke istand til at sige. Jeg må se den først –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.