The Creator (2023)

The Creator (2023)

TMDb

Så gik det jo hverken værre eller bedre end at vi overlod store dele af vores infrastruktur til kunstigt intelligente androider, men efter en atomeksplosion lægger Los Angeles øde bandlyser USA AI-teknologi. Vi følger her en tidligere undercover-agent, som i 2070 kaldes tilbage til tjenesten for at genfinde færten af den AI-forsker, som androiderne dyrker som en gud. Men agenten er først og fremmest på jagt efter sin tabte elskede og deres ufødte barn.

Er du træt i hovedet endnu?

The creator er et spidsrodsløb gennem et mexicansk standoff af klichéer, og det er instruktør Gareth Edwards fortjeneste at det overhovedet er udholdeligt at kigge på. Han har så også skrevet den logiklabile historie, så regnestykket går ret meget i nul for Edwards. En Stor, Emotionel Afsløring lige før tredie akt er så forudsigelig og billig, at den har ligget på eftervarme siden første scene.

Trods okay men ofte spildte skuespilpræstationer (Ralph Inneson spiller en så shady general, at hans ansigt bogstaveligt talt er i skygge hele tiden, og jeg genkendte knap skuespillerens stemme under den amerikanske accent) hæver filmen sig altså ikke over gennemsnittet, og som kommentar til samtidens aktuelle “AI”-udfordringer er den kun et trut i et bøjet søm.

5/10★

0
Episode 257 – Dronningborg og Den Åbent-Tomme Tilgang Tarkovskij Vandringsmanden

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.