Max Brooks: The Zombie Survival Guide – Recorded Attacks

Max Brooks: The Zombie Survival Guide – Recorded Attacks

ZOMBIER I 62.000 ÅR. Nu er det godt nok ikke så længe siden at vi bragte en anden zombi-anmeldelse her på den elektriske kanin. Alligevel er det nu tid til endnu en omgang udøde. Denne gang er det Max Brooks og Ibraim Robersons 2009-udgivelse “The Zombie Survival Guide – Recorded Attacks” der står for tur.

Historie er der masser af. Faktisk er der hele 12 korte historier der skildrer udbrud af zombi-isme i hele verden igennem 62.000 år. Vi får derfor både fortællingen om hvordan en flok hulemænd mødte deres endeligt, hvordan danske (!) søfolk sank den zombi-inficerede “Marialva”, hvordan både russere og japanere forsøgte at bruge zombi-infektionen som et ultimativt våben og mange flere. Fælles for alle historierne er, at zombierne tilsyneladende kommer ud af ingenting, og at man aldrig rigtig får at vide om de er forsvundet helt, eller om de bare lever videre i skjul. Blandt de mest interessante fortællinger i bindet er blandt andet den om fremmedlegionærene der bliver omringet på et fort i det nordlige Afrika. Her sidder de i flere år, for til slut at – nåh ja, læs den selv!

Ibraim Robersons tegninger er virkelig gode. Han har en sans for realisme og detaljer som man efterhånden sjældent ser. Derudover formår han også at tegne tilpas mystisk (det skal ses for at kunne forstås) til at man ikke får alle forklaringerne. Og netop det uforklarede er, efter min mening, enormt vigtigt i zombi-fortællinger. At årsagen til infektionen så faktisk er navngiven i dette univers, svarer jo ikke på spørgsmålet om hvor den kommer fra. Men tilbage til tegningerne. Bindet er holdt i sort-hvid-grå nuancer. Selvom det måske lige så meget er et spørgsmål om økonomi, så fremmer det den nærmest dokumentariske stil som bliver brugt i bindet.

Jo, “The Zombie Survival Guide – Recorded Attacks” er en dokumentar. Efter ganske få læste sider, kan man begynde at høre speakeren for sit indre øre. Skrivestilen er lige netop så spekulativ og talesprogs-lydende at man ikke kan lade være med at tænke de mange tusinde dokumentarprogrammer der farer over skærmen i virkeligheden. Intet er forklaret fuldt ud, alt er fortalt i forhold til de informationer “vi har kunnet få fat i” og “som de enkelte øjenvidner har videregivet”. Det er rigtig fedt, og det fungerer upåklageligt.

Jo, “The Zombie Survival Guide – Recorded Attacks” kan anbefales! Den er ikke ret lang, og den kan bladres igennem på 20-30 minutter, men så meget desto mere grund til at give sig i kast med den. Det kan godt være du ikke tror på zombier, men det er helt lige meget, for de tror på d

0
Greg Bear: Eon Mikala Rosenkilde: Legetøj

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.