Tintin – 90 år gammel

Tintin – 90 år gammel

Stort tillykke til den kække journalist. Det er ikke meget jeg har læst ham, men jeg har altid været glad for ham. Den unge belgiske idealist, altid på eventyr i fjerne og forunderlige lande. Måske lige lidt for pæn og… ordentlig. Men heldigvis har Herges efterkommere fundet ud af at gøre ham mere… vovet.

1
Just After Sunset Ringenes Herre: Eventyret om Ringen

1 kommentar

Billedet af Tintin og Yoko Tsuno må være taget mellem d. 3 og 5. juni 1953, for der havde Tintin nemlig fri, i hh. til Professor Tournesols logbog fra Tur/Retur til Månen.
Mit gæt – byggende på Solhøjden (skyggernes størrelse) samt stjernekonstellationerne i baggrunden – må være 4. juni, 1953 kl. 03.30 (jordisk tid), og vi befinder os ikke i Hipparchos-krateret, hvor måneraketten er landet (på dansk som Krater Hartebeke (Sonnergaard)), men derimod på kysten af Mare Serenitatis (klarhedens, sindsroens og renhedens hav). Hvilket fremgår tydeligt af det rene vasketøj, der er hængt til tørre. At Yoko så åbenbart er til korsage og silkestrømper må bero på et behov, når hun skal skrue sig ned i så tight en rumdragt. Tintins er mere rummelig, og en eksakt kopi af den prototype, der blev kaldt “tomato-worm-suit”. Man ser iøvrigt tydeligt Manden i Månens kontrafej i skyggerne på korsettet.
At Mare Serenitatis vitterligt har været et hav, fremgår af fortøjringspælene og tilhørende ketting, og det er sandsynligvis derfor Yoko Tsuno er kommet hertil med det simultan-skib (som hun har lånt af Linda og Valentin), der står parkeret i udhuset i baggrunden. Tegnet på at Månen har været beboet (ligesom Tintin senere finder vand – i form af is), lidt ligesom TMA-1.
Huset er tydeligvis konstrueret af plasteel-foam, der kommer fra den piloterede cylinder nederst til højre (en teknologisk frembringelse Yoko Tsuno har medbragt).

Der er ingen absolut grund til at tro at Yoko og Tintin skulle have haft en hyrdetime, omend plasteelfoam-huset absolut kunne akkomodere en sådan aktivitet. Men det er ihvertfald sikkert, at Terry vil hjem til Kaptajn Haddock, og Yoko Tsuno virker utålmodig efter at komme videre med sin undersøgelse af fortidens Måne-civilisation.
Det er helt tydeligt. Så det var rart med lidt fotodokumentation over, hvad Tintin foretog sig i fritiden på Månen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.