Den tredje hånd

Den tredje hånd

En tur i de lokale genbrugsbikser indbragte et par årgange af Hver 8. dag, som jeg med en vis hygge bladrer igennem. Der, i 1899-1900, stødte jeg på nedenstående novelle, som vel kan betragtes som en eller anden form for science fiction – og som fortjener deling på grund af sin absurde meningsløshed, synes jeg.

Der er ingen forfatter på, men udgivelsesåret fik mig til at tænke på, at steampunk er bygget op på tanken “hvis nu victorianerne havde fortsat med at udbygge teknologien, ville de være gået amok med damp” – den her viser, at de nok ville være gået amok, men sikkert i helt nye retninger. Findes der steampunk, hvor de i stedet slår sig på forceret evolution?

1
Chili Lakrids Porter og London TIDENS TEGN – med indlagte reklamer

1 kommentar

Hvis ikke det står i indholdsfortegnelsen (evt. kolofon eller oversigt over redaktionelle ansvarsområder) er der grund til at tro, at ophavsmanden er redaktøren himself (i dette tilfælde altså enten Hr. Grøn eller Hr. Lange). Det er så ikke lige til at finde ud af – spørg Niels Dalgaard!
Iøvrigt sker der noget sært på billedet med klaver-bokseren. Hans tredje hånd – og arm – er tydeligvis en venstre sådan (en lige venstre), men den sidder åbenbart på bokserens højre side!
Minder lidt om Harry Harrisons “Bill The Galactic Hero”, der også har sådan en alien-arm – en højre-arm – “grafted” til venstre skulder. Nåja, man må jo gøre hvad man kan, med det man har, dér hvor man er – hæhæ! Victoriansk GMO! Jo, men tjek lige Julian Huxleys “Vævskultur-kongen”/The Tissue-Culture King, fra 1926 – der altså kun lige et kvart århundrede mellem den og så den Tredje Hånd, hvabbehar!
Interessant, interessant –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.