TIDENS TEGN – med indlagte reklamer

TIDENS TEGN – med indlagte reklamer
Relateret billede

Jeg bor sådan lidt ude på landet. Nærmere bestemt Sydfyn, helt bestemt Oure (u’tales “o’re”), og så lige et nøk ne’ mo’ Lund’borg, ikkda! Og hér’u’ på landet er der, som bekendt, ikke meget at grine af – bortset fra storbønderne (der er ikke andet) og plantage-ejerne (der er overhovedet ikke andet), der fedtgriner hele vejen ned til banken, for at indkassere landbrugsstøtten, EU-tilskuddet, top-skattelettelsen og virksomhedsfradraget. Men ellers er der ikke så meget at grine ad. Og dog …….

Nu har de dersens Scanlines …. – øhm, de dér valgplakater jo hængt i lygtepælene, og hvor de ellers kunne komme til, i en lille måneds tid. Og det bliver de (jo) ved med, ihvertfald en uges tid endnu, ikk’sandt? Så man har (do.) vænnet sig til udsmykningen, om man så må sige. Lidt lissom reklamer på bill-boards, busstoppesteder og butiksfacader, samt alle de andre skilte der hænger ud over vejen (“Jyttes Zoneterapi”; “Ergolaps Hundefoder – nu i sække”; “Nye kartofler”).
Idag fik den (udsmykningen) så en ekstra kant – på den gode måde!
Egentlig havde jeg glemt, at vi er kommet ind i sæsonen, så “tillægget” kunne sådan set blot have afstedkommet et: ” – Nåja, nu er det ved de tider. igen! Jammen, så velkommen, da, i dette Herrens år!”, havde det ikke været for – hrm – juxtapositionen, sammenfaldet, betydningen af det ene qua det andet – ikk’sandt …..?
Altså kommer jeg kørende dér, i fars røde røver (uden Bahnsen – han tog ind med 4-toget). Og skænker ikke “portrætgalleriet” i lygtepælene nogen videre opmærksomhed (“Kør bil – når du kører bil!”), Herregud, de plakater har (do.) hængt der længe, og man har lissom set de fjæs og fjæsinder (nej: – ikke “fjæsinger”, omend … – men det er anden snak) mange gange før.
MEN SÅ!   

Så kommer jeg forbi en lygtepæl, mast, et-eller-andet, hvor DF har ophængt den der valgplakat, der ligner en blanding af noget fra “Top-Gun” og “Flying Superkids” (det er noget de har lært af DSU), og direkte “hinunter” hænger denne hér:

image.png

Og der må jeg bare sige: – der var lige et split-sekund, hvor jeg “ikke kørte bil – mens jeg kørte bil”.


Der var så ikke bekendt kulør ifht “blok-farve” eller politisk tilhørsforhold, iøvrigt, thi molevitten hang også under A-plakater, B-plakater, V-plakater, og hvaharvi! Hvilket sådan set bare satte det hele i endnu dybere bas-relief.
Den slags fornøjelige fornøjelser skal man ikke kimse af, og forøvrigt ved jeg slet ikke hvad det vil sige at “kimse”. Er det når man er sulten for sjov? Eller er det når man – som jeg, på tiden – læser Kim Larsens erindringer? (den kan iøvrigt anbefales, sagt af en mand (mig), der ikke har noget specielt tilovers for Hr. Flyvholm, men dog må medgive ham en hvis plads i mit opvækstmæssige bagland).

Så idag blev der da ihvertfald lidt sjovere ude på landet – og det skal nok holde det meste af næste uge ud, Folketingsvalg og Cirkus Mascots turné-plan taget i betragtning.

Personligt måtte den turné godt være startet lidt tidligere, f.eks d. 26 maj. Men det gjorde den måske også …

(quiz: – hvor mange reklamer er indlagt i indlægget? Præmie: – en prut at save i, ligesom regeringspolitikken)

Carthage Delenda Est

4
Den tredje hånd Kunsten at skrive en dårlig bog

4 kommentarer

Er det kun mig, der ser et “image.png” i stedet for et billede midt i teksten?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.