Ugens interessante: Enden på tragedie

Ugens interessante: Enden på tragedie

En ny Svend Åge Madsen-roman blandt ugens udgivelser gør det nok ret let at vælge, hvad der er mest interessant – men for at være ærlig bød afsøgningen mest på heste-fantasy for de yngre læsere, så måske vidste forlagene godt det.

Men i al fald: Enden på tragedie af Svend Åge Madsen

“Enden på tragedie” er Svend Åge Madsens vilde roman om en nær fremtid, hvor bevidstheden kan frigøre menneskets inderste fortællinger

Jonatan Tidebon har brugt evigheder på sit speciale, som forkortes hver gang, han forsøger at komme videre. Han drømmer inderst inde om en fremtid som forfatter, men mislykkedes, da han ikke besidder evnen til at forstå verden fra andre menneskers perspektiv. Men det ændres, da en forsker tilbyder et bevidsthedsfrigørende stof, der giver ham adgang til andre menneskers minder. Med alle disse historier kan han endelig skrive levende fortællinger. Dog følger der med adgangen til andres erindringer også deres løgne og dybeste hemmeligheder. Jonatan Tidebon vikles langsomt ind i et spind af erindringer, løgne og hemmeligheder, hvor virkeligheden vendes op og ned.

“Enden på tragedie” er en overvældende fortælling, hvor Svend Åge Madsen udforsker fremtidens fortællinger, identitetsbegreber og teknologi.

Ikke overraskende har udgivelsen kastet en del anmeldelser af sig, men de fleste er gemt bag betalingsmure. Heldigvis træder bibliotekerne til og skriver blandt andet:

´Enden på Tragedie´ er vild og raffineret i bedste Madsen-stil. Endeløs i sin humoristiske opfindsomhed – uendelig i sin fortællekunst:

0
A Dark Song (2016) Episode 64 – 1 liter Festbier og American Beauty

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.