I ulvens tegn — Howl (2015)

I ulvens tegn — Howl (2015)

Et nattog strander på en øde banestrækning gennem skoven; først bliver togføreren ædt af en varulv, og så er togpersonale og passagerer ellers på spanden. En helt habil lille gyserfilm, der nok har en original setting, men ikke prøver at genopfinde den dybe tallerken. Der er en fin dynamik mellem de overlevende-in-spe, som bliver sat på spidsen under belejringen.

Selve varulvenes udseende halter lidt af uinspireret design (og budget?), men ros skal de have for at ikke bare læne sig op ad tidligere versioner! Én figur skuffer ved sit fravær i slutscenen, hvor hun ellers kunne have fået sin payoff, men det er en lille anke.

🌗 — Howl får en halvmåne for indsatsen, og for halvanden times udmærket underholdning!

TMDB | Rotten Tomatoes

I dagene (nætterne) op til og med næste fuldmåne tæller Superkultur ned med daglige anmeldelser af varulvefilm.

Der er fokuseret på biograffilm fremfor TV-produktioner, lige som det har været et hovedkriterie, at varulven er i fokus, og altså ikke del af et større monstermenageri. Udvalget er i mindre grad gjort ud fra kvalitet end historisk spredning og signifikans, samt en vis tematisk repræsentation. Der er overvægt til det anglofone sprogområde, omend der er tilstræbt en beskeden geografisk variation.

Filmene bliver bedømt i form af fem månefaser fra nymåne 🌑 (værst) til fuldmåne 🌕 (topkarakter). Samtlige anmeldelser kan løbende findes her. Må den bedste ulv vinde!

0
I ulvens tegn — En Amerikansk Varulv i London (1981) I ulvens tegn — et typologisk anslag

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.