Det har taget mig nogle dage, at få mulighed for at høre nærværende afsnit af Superjulepodkarsten, da lyd-siden krævede et sæt hørebøffemuffedisser, hvilket husstanden – Lo-Tech, som den er – ikke lige kunne materialisere.
Men det skal ikke hedde sig ….

Jeg har just prøvet, at pynte en rosmarin-plante med julekugler, kræmmerhus og lyskæde. Det gikikke for fedt. Men jeg vil afgjort prøve, at krydre lammekøllen med normansgran. Så må vi se, hvordan det spænder af.

Flydende julefrokost? Ja, jeg hørte ikke meget rugbrød blive smurt med fedt eller knasende kiks med camembert. Og selvfølgelig er det en mulighed, at blende karrysilden, leverpostejen og den fersk røgede laks, og gylpe hele molevitten ned. C’mon – det bliver det jo alligevel, så hvorfor ikke før end senere?

Og så skal jeg huske, at meddele Janus, at han ikke er ene om den fysiologiske respons på indtagelse af flæskesvær. Den kender jeg. En stor, melet, fedtet prop, der har sat sig fast lige mellem svælget og mavemundingen. Og den sidder godt, i meget lang tid ad gangen.

Til det krakelerede verdensbillede, har jeg noteret mig, at min hustru har elimineret problemet, totalt. I hendes vokabularium er det en “gær’smutte” – og så behøver man ikke tænke mere over det. Case solved!
Men selvfølgelig hedder det “en gære-smutte”, idet den (jo) smutter rundt på gærdets stolper og stænger. Så med mindre man har et gærde, der hedder “Gerda”, så kan man ikke få cenobitter til at vogte det (cricket or not; det rene Jesper Fårekylling).

Jeg går helt ind for nytænkning, men nogle gange bliver det for mærkeligt. F.eks “banan-øl” (og den smagte sgu af banan). Altså: – bananer brækker man af klasen; trækker skallen af og spiser bananen! Al anden omgang med bananer er pervers!

Og det er ikke så længe siden jeg smagte en øl, med brunkage – hvilket var fremkommet derved, at man, i brygningens sidste stadier, havde tilført brygget knuste brunkager fra nærmeste bagers overskudslager. Ikke nogen udpræget succes. MEN! Med mindre “æbleskive-øllen” ecideret smagte af æbleskiver (brrrrr …!), så ville den måske egne sig fint til at komme i æbleskivedejen, der – som Allan siger – skal steges på/i en æbleskivepande. Jaja, jeg HAR hørt om folk, der steger frikadeller i ovnen – innovativt, men idiotisk. Nåmmen – så lad vær’ at spise frikadeller, hvis det hele alligevel drejer sig om, at “uddrive fedtet”. Spis papaya, goddamnit.

Allans mindelser om en længst svunden barndom (snøft), og en animeret redidaktisering af Matthæus, fik mig til at mindes dennehér:

https://www.youtube.com/watch?v=k7xW-vVX74s

Det kniber lidt med både Herodes, rock-musik og østeuropa, så jeg ved sgu’ ikke ….
Men årstalstidspunktet passer sådan set meget godt: 1977. Iøvrigt samme år, hvor Ralph Bakshis “Wizards” havde premiere … – uden at det nødvendigvis har noget med hinanden at gøre. Men det har gær’smutte og flæskesvær jo heller ikke. Så hva’ fa’en …

Nu ville jeg lave klatkager af resterne fra sidste års risalamang –