Zack Snyders Superkulturpodcast

Zack Snyders Superkulturpodcast

Det er århundredets showdown i podcastform, når Superkulturs værter værter giver sig i kast med den (på flere måder) dagsaktuelle relancering af Zack Snyders Justice League, 18. marts. Er det brilliant guerilla-croudsourcing, eller en overgang til pøbelvælde i underholdningsbranchen, når fan-krav lykkes at opgradere en to timers bummert til en dobbelt så lang … boomerang-bummert? Hvorfor daler værternes kvalitetskrav til film sidst på søndagen? Hvad er peak Snyder? Og hvad har det hele med porno at gøre?

Download her, eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Referencer

  • Maggie Mae Fish er helt med på at lemlæste Zack Snyders œuvre. Ovenstående intro er guld værd, men de følgende dele går ned i detaljen: Del 1, del 2, del 3
  • Denne Vanity Fair-artikel starter næsten som Zack Snyders helgengørelse, men får også plads til lidt (super)kulturkritik:

Drea Letamendi, a clinical psychologist who explores superhero archetypes on the Arkham Sessions podcast, notes that fans get especially aggressive on social media when they feel they’ve been denied something. “What I have observed is an enduring false sense of ownership, which can manifest as abuse, threats, and strong, intense reactions when a story doesn’t go their way,” she says. Fighting for the unseen cut of the film became a cause. In some quarters, the worst behavior metastasized. “They’re shouting, and people are listening to them. Even if it’s negative comments, they’re getting positive reinforcement to continue down that path.”

  • En fremragende gennemgang af Shaver-mysterierne, og ikke mindst tidlig science fiction-fandom, i podcasten MonsterTalk: Del 1 og del 2
  • Portrætfilmen The Mindscape of Alan Moore findes minsandten på YouTube!

De løse links

Credits

Indledningstemaet er Glad Rags’ Social Kapital — hele deres usædvanligt lytbare album Wonder Under findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-licens.

Udmarchen er Finis Comoedia af Dee Yan-Key. Hele hans œuvre — 98 albums i skrivende stund — er lagt på FMA under en CC-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens.

I dagens anledning har vi også brugt musik af Kai Engel, ligeledes fra FMA og under CC-BY-NC-SA-licensen.

Værterne er Janus Andersen, Anna Sejersen Riis og Allan Haverholm.

Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller på Twitter til @superkultur.

5
I stedet for Snyder-cuttet: bonuspodcast Episode 128 – Raspberry Berliner og Berlin

5 kommentarer

Noget tyder på, at Zacks fontænehoved er gået i (sin) rand-mor igen

https://www.indiewire.com/2021/03/zack-snyder-the-fountainhead-not-happening-1234623517/

Hvilket ‘patafysisk set måske er lidt ærgerligt. På den anden side findes der jo så, heldigvis, både udgaven fra 1948 !!! (hvem ville dog nævne Eric Blair i samme åndedrag?), samt en noget nyere udgave af Atlas, der trak på skuldrene:

https://www.youtube.com/watch?v=qXFp14rhfP8

Anyways gav det – instantly – anledning til en yderst dramatisk og på mange måder produktiv diskussion i samfundsfag, på mit studie, idag, da jeg lige præsenterede nogle klip fra ‘kast og ‘clip.

Hvordan I iøvrigt sætter ølse for eller ølse bag// det skal jeg ikke blande mig i// – men effekten kan der ikke kimses af 🙂

Avatar photo

Noget tyder på, at Zacks fontænehoved er gået i (sin) rand-mor igen

Ja, som vi osse noterer i den løse linksamling ovenfor 🙂 Snyder mener dog, at det ikke er rettidigt at lave filmen lige nu, så før eller senere støver han den måske af igen. Også Allan trækker på skuldrene.

Ølse? Jeg er vist ikke helt med… Men det er da et “hæ!” værdigt, hvis dele af vores snak er indgået i seminariets (uformelle) pensum 🙂

C’mon Allan: ” -Man sætter “ølse” for, eller man sætter “ølse” bag – pølsen beholder dog sin smag!” Ikk’sandt 🙂

Nejnej – eller rettere: -jaja!Vær overbevist om, at jeg absolut tilføjer “pensum” så meget superkultur som det er mig overhovedet muligt. Det ligger lissom i “kontrakten”. Og i den forbindelse, tror jeg at man ofte ikke bare kan finde anledning til blot et “hæ”, men snarere må geråde ud i “hæhæ” 🙂

Avatar photo

Nope, sorry. Stadig blank! Jeg ved, at “Else elsker pølse”, og mener at huske at “en pølse skal serveres med føl’se”? Enten er jeg for ung eller har været for fraværende fra nyere dansk kultur til at kende ølse-memet, men det gør det jo ikke mindre sandt — eftersom det helt tydeligt rimer!

Så okej, vi opgraderer reaktionen til et skurkagtigt “hæ hæ”, lige i underkanten af et “mwah-ha-ha!”

Det er også okay 🙂
Alderen har – lige i denne sammenhæng – ikke den store betydning, idet vi er tilbage i noget bedaget, begået af samme herre, der udtrykte at:
“At kærlighed er ikke had// Og smørrebrød er ikke mad// Det er hvad jeg for tiden ved// Om smørrebrød og kærlighed”

se: https://kalliope.org/da/text/wesselsmaaverse10

yihaaaah 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.