Leave (2022)

Leave (2022)

TMDb

Endnu en dag, endnu en røvsyg gyserfilm.

Hunter blev fundet på en kirkegård i USA som spæd, pakket ind i et svøb med sataniske symboler. Som 21-årig drager hun til Norge for at finde sine forældre, men hjemsøges af et ildevarslende spøgelse.

Oplægget kunne have ført til et helt godt resultat, og der er da okay takter i filmen, men de bliver aldrig ført til dørs, og helheden kunne med fordel være tyve minutter kortere.

Bare én lille ting, der lynhurtigt river en ud af filmens illusion, er at hovedpersonen Hunter ikke lyder som om hun har boet i USA hele sit liv. Hun spilles da også af en tysker. Hendes biologiske, norske far bryder pludseligt ud i replikker på dansk.

Alle nordmænd i filmen taler flydende engelsk — med accent, bevares, men med et relativt avanceret ordforråd. “I cannot abide thieves,” udbryder en ældre herre. Måske jeg var blevet irritabel på det tidspunkt, men det skurrede i ørerne.

Jeg har en fornemmelse af, at filmen havde en ambition om at vende den kristne polaritet, vi er vant til fra religiøse gysere. Og er den tematiske årsag til, at Hunter er vokset op i USA, at knytte til den Satanic Panic, som huserede derovre?

Ingen spoilers i øvrigt, men ingen af delene bliver ikke rigtig ført ud i livet. Hov, for satan! Der var næsten en spoiler til 👻

2.5/10★

0
Speculum rectum* Sex education (2019—)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.