Sex education (2019—)

Sex education (2019—)

TMDb

16-årige Otis er søn af en sexterapeut, hvilket er roden til stor skam for ham, men viser sig at være hans vej ind i high school-alderens sociale varme.

Normalt undgår jeg komedieserier, men Sex Education går en fornem balancegang mellem teenagedrama og humor. Komedien opstår i menneskelige situationer, og bliver rigere jo bedre vi lærer det brogede karakterensemble at kende. Særligt Ncuti Gatwa gør et blivende indtryk.

Da jeg var teenager havde man nok ikke kunnet lave denne serie, men jeg er ret glad for at se den normalisere forskellige seksuelle præferencer, kønsidentiteter — ja, selv at ikke alle kvindelige kønsdele ser ud som på Pornhub…

På den måde er Sex education muligvis mere en serie for forældregenerationen end f eks mine ungers, for jeg tror ikke, de kløjs i nonbinære stedord eller studser over tentakelrollespil? Men hvis serien kan guide nogen gennem teenageårene, så har den tjent sit formål 👍

Jeg er som sagt ikke den bedste til at se komedier. I dette tilfælde var jeg dog allerede lokket af Gillian Andersons medvirken som Otis’ mor — og hun brillerer i rollen som pinlig forælder, med overbærende terapeutisk italesættelse af alle sønnens hormonale issues.

Men det var først da Ncuti Gatwa blev castet til hovedrollen i Doctor Who, jeg for alvor følte, jeg var nødt til at give serien et forsøg. Hans optræden her som Eric er både varm, flamboyant og hjerteskærende. Så godt arbejde!

6.5/10★

0
Leave (2022) Star Trek: Kager, S2 Ep25

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.