Wednesday (2022—)

Wednesday (2022—)


TMDb

Et meget pusseløjerligt projekt, hvor bl a Tim Burton genopliver en franchise, der i ’90erne gjorde sit bedste for at gå Tim Burton i bedene. Her følger vi Wednesday Addams’ teenageår på en kostskole for udstødte, den bedste Hogwarts vi kan drømme om efter Rowlings deroute.

Det er en blandet fornøjelse at se den morbidt kønsløse Wednesday kastet ind i en hormonelt betinget high school-ramme, som hun tydeligvis slet ikke er gearet til. Jo mere hun engagerer med savlende teenagedrenge, des mere risikerer hun at miste den kant, som er figurens væsentligste appeal. Wednesday er den perfekte, aseksuelle queen, jeg behøver ikke se hendes forvandling til en vamp som hendes mor…

Det er interessant at familien Addams, trods efternavnet, nu skildres som overvejende latinx. Gomez og Morticia har aldrig lydt som et WASP-par, og i de tidligere film castedes jo også Raúl Juliá som førstnævnte. Alligevel er det først nu, skuespillere med latinamerikanske rødder spiller Addams-ungerne.

Kvaliteten svinger, men Jenna Ortega (X, 5cream) er fremragende i titelrollen, og det er kun passende at Christina Ricci er med og giver faklen videre. Gwendolyn Christie nyder tydeligt at få lov til at overspille, og det er en fryd at se på.

7/10★

2
Dark winds (2022—) Episode 216 – Røde Mor og Musikkens Radikaliserende Kraft

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.