Tony Harris: JSA – The Liberty Files

Tony Harris: JSA – The Liberty Files

SPIONER OG OVERMENNESKER. Hvad nu hvis den tyske værnemagt have fået fat i deres egen superman – et übermensh – i løbet af anden verdenskrig? Hvad nu hvis Jokeren var Nazi-agent? Hvad nu hvis den amerikanske regering sendte hold af helte ud i marken for, at lave “undercover arbejde”? I “JSA – The Liberty Files” får vi svaret!

“JSA – The Liberty Files” (JSATLF) er endnu en af de tegneserier, hvor kendte helte flyttes fra deres vante omgivelser til en anden og noget anderledes situation. JSATLF giver os et billede på de amerikanske helte og deres funktion under anden verdenskrig. En funktion der, på trods af tegneseriens mål, ligner deres almindelige funktion til forveksling. Det er de godes kamp mod de onde, og på intet tidspunkt er vi i tvivl om hvem der er ond, og hvem der er god – eller er vi?

Historien er meget film-noir inspireret, og ligner egentligt mest af alt en klassisk detektiv/agent fortælling. Historien virker som sådan meget ligefrem. Da man er lige ved at frygte at det hele skal ende i fred og fordragelighed, er der pludselig en god plot-drejning i slutningen, som giver tegneserien noget af det helt rigtige superhelte islæt.

Tegningerne er gode, og fanger “noir-stemningen” godt. Man har satset på mørke og skygger, frem for åben himmel og lys. Det er dystert og det virker.

Alt i alt er JSATLF en rigtig gedigen superheltefortælling med nogle drejninger, som gør at man både som garvet fan og som mildt interesseret, kan nyde denne udgivelse.

0
Martin Caidin: Indiana Jones and the Sky Pirates F. Paul Wilson: The Tomb

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.