Neil Gaiman: De Evige

Neil Gaiman: De Evige

De EvigeGUDER, MENNESKER OG SUPERHELTE. I går aftes var der fest i mit lejlighedskompleks. Dette medfører at man, hvis man er mig, ikke kan sove. jeg fik derfor lejlighed (he he) til at læse “De Evige” færdig. “De evige” er fortællingen om et folk der levede før menneskene, som er sat på jorden for at beskytte den, indtil stjernevandrene vender tilbage. Det lyder umiddelbart kryptisk, men det giver faktisk god mening.

Vores hovedperson starter ud med at have hukommelsestab, og han tror at han er et almindeligt menneske. Det viser sig dog hurtigt at der er mere ved Mark Curry, end Mark Curry selv ved. Det siger sig selv at Mark må vågne af sit hukommelsestab for at redde verden.

“De Evige” er ikke nogen fantastisk superheltehistorie, men der er gode elementer i den, som gør at den er værd at læse. Jeg er sikker på at den indeholder en hel del referencer til andre Marvel-helte og historier, men jeg er ikke så velbevandret at jeg kan gennemskue dem alle. Imidlertid møder vi flere gamle venner, som selv jeg kan nikke genkendende til – blandt andet optræder Iron Man.

Jeg skal måske gøre opmærksom på at Batman er min ynglingshelt, og derfor kan jeg have haft en negativ indgang til denne tegneserie. Imidlertid synes jeg at den er meget jævn, selvom Gaiman plejer at være garant for en god historie. Det kan være at jeg bare ikke fatter plottet, men et eller andet er i hvert fald gået hen over hovedet på mig da jeg læste “De Evige”. Et eller andet får historien til at virke….udflydende, men det kan jo være at det er et forfattertrick, der skal sætte os i hukommelsestabets sted.

Ikke desto mindre vil jeg gerne anbefale denne tegneserie, om ikke andet så for at nyde Romita Jr.’s flotte tegninger – han er jo også ved at være lidt af en veteran.

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog

Neil Gaiman på fantastisklitteratur.dk

John Salvatore Romita, Jr. på fantastisklitteratur.dk

1
Michael Crichton: Den forsvundne verden Brian Michael Bendis: Powers – Roleplay

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.