Christopher Moore: Lange Tænder

Christopher Moore: Lange Tænder

MODERNE IKKEDØD. Udover klassikeren “Dracula” af Bram Stoker, er det meget få (hvis nogen) vampyrromaner jeg har læst. En enkelt er det imidlertid blevet til, og den var faktisk noget af en oplevelse. Mit sammenligningsgrundlag (for vampyrromaner) er selvsagt ikke ret stort, men det forhindrer mig ikke i at udtale mig om “Lange Tænder”, som på mange måder er rigtig interessant.

Jody vågner op. Under en container. Hendes ene arm er voldsomt forbrændt, men ellers har hun det fint. Hvad er der sket? Hvorfor er hun her? Og ikke mindst hvem, er den skyldige? Der går ikke længe førend Jody opdager at der er noget der er meget anderledes. I starten er det ikke lige til at sætte en finger på, men inden længe går det op for hende. Hun er blevet vampyr. Det vender, selvsagt, op og ned på hendes verden. Hvordan forklarer man lige chefen at man kun kan arbejde efter mørkets frembrud? Svaret er Tommy! Tommy er en hårdtarbejdende og aldeles nystartet forfatter. Om natten har han arbejde i et supermarked, og hans liv bliver også vendt på hovedet da han møder Jody.

Nogen, blandt andet bogens bagside, ville kalde historien for en humoristisk kommentar til tidens (bogen udkom i 1999) vampyrfokus. Den er da også ret underholdende og tager til tider mere eller mindre p*s på gængse forestillinger om vampyrer. Alligevel bliver det gjort med en så tilstrækkelig respekt at man ikke føler, at der er tale om en direkte parodi.

Jeg har ikke læst noget af Christopher Moore før, og det lader da også til at han har ganske få udgivelser bag sig. Det er faktisk en smule ærgerligt, for bogen her er fantastisk underholdende og til tider vældig sjov.

1
William Gibson: Pattern Recognition Nancy Farmer: Skorpionens hus

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.