Steve Niles: Batman Gotham County Line

Steve Niles: Batman Gotham County Line

NAT MED 30 BATMÆND? Steve Niles er kendt for sin horrortegneserie “Nat i 30 dage” som også blev filmatiseret i 2007. Efter tegneserien udkom, har han åbenbart fået lov til at boltre sig med Gothams frelsende…. engel? Men er det et træt forsøg på at skrive “Nat i 30 dage” igen, eller er der faktisk noget at komme efter i “Gotham County Line”?

Batman tager normalt ikke sager i udkantsområderne, men da den pensionerede politiinspektør Gordon kontakter ham angående en sag, tager Batman alligevel ud på landet. Der er mord på færde, og mordene er nærmest rituelle. Umiddelbart lader det til at være en mere eller mindre almindelig sag, men inden længe bliver tingene meget underlige. Batman bliver slået ned (?) og får indsprøjtet et ukendt stof i blodet. Med ét er det meget svært at adskille drømme og virkelighed. I en mareridtsagtig anden dimension, bevæger den kappeklædte selvtægter sig nu rundt og forsøger at finde ud af hvem der myrdede staklerne i udkantsområdet. Men inden længe opstår en række interessante spørgsmål: Hvem kontrollere denne dimension? Hvor kommer alle de omvandrende døde fra? Har Batman selv nogen skyld i det han oplever?

“Batman Gotham County Line” er faktisk interessant. Den stiller Batman i et spændende dilemma, hvor det ikke er til at afgøre hvad den rette løsning er. Derudover er der spændende møder med gamle (og afdøde?) venner. Historien giver også et interessant bud på hvordan efterlivet og de levende er kædet sammen, ikke mindst hvordan folks erindringer påvirker de døde.

Når det så er sagt, så er Steve Niles lidt for glad for de udøde. Zombier er ikke lige min kop te i forhold til Batman. Der er så mange interessante skurke i Batmanuniverset, at det ikke er nødvendigt at opfinde nye (ubetydelige) skurke, for at skrive en horrorhistorie. Faktisk har Steve Niles, efter min mening, været alt for fokuseret på at skrive noget det er horror. Derfor har han grebet efter det første, det bedste og har derfor tvunget zombier nedover Batman. Ja, okay, der er ikke “rigtige” zombier – tegneserien har sin helt egen forklaring på det, som jeg ikke skal afsløre her.

Tegningerne ligner mest af alt en gang dårlig photoshop. Selvom forside ved første øjekast ser okay ud, så mener jeg nu stadig der er en eller anden surrealistisk perspektivforstyrrelse. At tegneserien foregår på landet, hjælper ikke ligefrem tegningerne. Da der ikke er nogen høje bygninger som Batman kan svinge sig fra, eller stå på toppen af med kappen flagrende i luften, så går der noget af tegningerne. Derudover har man valgt at udstyre Batman med en (tåbelig) raket/jetpack anordning, for at han kan komme rundt – når han nu ikke kan bruge sit almindelige udstyr. Det ser usandsynligt tåbeligt ud – især fordi man har valgt at lade Batman rulle sin kappe så den ligner en deform pølse, der sidder på tværs af nakken af ham. Desuden er der en bunke huller i forhold til hvor han gør af den, når han ikke bruger den.

Alt i alt skal man ikke læse “Batman Gotham County Line” for dens tegninger, men mere for dens historie. Selvom den er tvunget over i horrorgenren, så har den en række gode ideer og nogle fede pointer i forhold til Batmans virke.

0
China Miéville: Kraken L. G. Jensen: MilkyWay Meat – Sanddæmonen

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.