Mira Grant: Feed

Mira Grant: Feed

feedZOMBIER OG BLOGGERE. Da George Romero filmede “Night of the Living Dead” tilbage i 1968, regnede han nok ikke med at redde menneskeheden. Det er dog ikke desto mindre tilfældet i Mira Grants “Feed”. For da en kræft-vaccine koblede sig sammen med kuren mod forkølelse og gjorde de nyligt afdøde til kannibalistiske virusspredere, var det den viden, folk havde opsamlet gennem adskillige filmapokalypser, der hjalp dem igennem verdens undergang. Øjeblikkelig nærhelgen-status til Romero og en generation af børn med navne, der afspejler dette.

Deriblandt vor hovedperson: Georgia. Hun er nyhedsblogger, en profession, der overtog en god del ad medielandskaben, efter de gamle medier svigtede forfærdeligt under de dødes genopstanden. Sammen med sin bror Shaun og kollegaen Buffy (som egentlig hedder Georgette, men så sig nødsaget til at tage et andet navn, da hun er blondine i en verden fuld af zombier) lever Georgia af at rapportere fra en verden hærget af zombier. Og nu har de vundet det job, der skulle sikre deres fremtid: de skal følge senator Ryman på hans kampagne op til præsidentvalget.

Desværre er de levende døde ikke den eneste trussel i verden efter undergangen. Måske ikke engang den største.

“Feed” er delvist en vellykket science fiction-roman med beskrivelsen af verden, som den ser ud efter store omvæltninger; og den er en god omgang zombie-action med flere udbrud; det eneste sted, hvor den måske fejler lidt, er i spændingselementet. For læseren er det ret hurtigt tydeligt, at der foregår ting i det skjulte, men handlingen synes at slentre afsted i ret lang tid, før det går op for vore helte. Det har måske noget at gøre med, at “Feed” viser sig at være første del i en trilogi, selv om der er tale om en afsluttet historie. Der skal være noget til overs til følgende bind.

Det bæres dog uden problemer oppe af, at Mira Grant skriver, så det er en fornøjelse at læse med. På mange måder minder hun om Cory Doctorow i sin fascination af teknikken og sin brug af yderst kompetente og bevidste hovedpersoner – og hun har både humor og kant. Det gør “Feed” til god underholdning, som man læser med fornøjelse, samtidig med der er en del hip til det amerikanske samfund. Zombier er muligvis døde, men de har som regel noget at sige om de levende.

0
Adam O: Ruiner Michael Kamp: Moln – jorden husker

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.