Læs Harlan. Læg dig ikke ud med ham.

Læs Harlan. Læg dig ikke ud med ham.

“I’m tellin’ ya, man. Don’t fuck with no science fiction writers!”

Jeg kan godt lide Harlan Ellison. Eller: jeg tør i al fald ikke sige højt, at jeg ikke kan. For man skal ikke lægge sig ud med Harlan. Den 83-årige forfatter er kendt for at skrive eminente noveller og essays – og for sin vreeeeeede, der har dannet grobund for en god del sagsanlæg og en endnu større del underholdende anekdoter.

Du – ja, du der – bør læse f.eks. Paingod and Other Delusions eller Ellison Wonderland eller Deathbird Stories eller eller eller… For at få en smag af hans ikke-fiktive skriverier kan du lige læse The 3 Most Important Things in Life, som bl.a. fortæller historien om Harlans meget korte karriere hos Disney. Du vil takke mig senere. Om ikke andet, så for hønsekødssuppen.

Læs alle de ting, men læg dig ikke ud med Harlan. For manden kan forvandle selv postvæsenet til et dødbringende våben. Nåja, postvæsenet og en taskerotte. Forestil dig, hvad manden kan gøre med Postnord.

Fra FAQ’en på harlanellison.com

DID HARLAN REALLY MAIL A DEAD GOPHER TO AN EDITOR?

Nope. It was the comptroller of a certain publishing house that bound a cigarette ad into one of Harlan’s paperbacks, breaking a stipulation in Harlan’s contract. Although better related in Harlan’s essay “Driving in the Spikes”, suffice to say that after trying nicely to get the book rights reverted back to him, as per his contract, and getting blown off, Harlan mailed 213 bricks postage due to the man (this was back when the US Postal Service would mail anything postage-free, making the recipient pay up), had a Luthuanian hit man friend of his have a talk with him, and then mailed the dead gopher, along with Ted Cogswell’s recipe for braised gopher stew, fourth class mail, where it stank up the mailing room for quite a while.

1
Scifihaiku Genbrugsglæder!

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.