Hvad en ravn dog ikke må stå model til

Hvad en ravn dog ikke må stå model til

Det er altid sjovt at genkende en skuespiller i en gammel film, som man slet ikke ville forbinde med vedkommende. Det samme kan nogle gange gøre sig gældende, når man ser bogforsider. Som nu ravnen her:

Her forsøger den at vise vej til “en åndelig sanseskabt og derfor udvidet forståelse af virkeligheden” (SPOILER – den er gemt i dig). Men hvor har vi nu set den før? Nåja.

På forsiden af Enter Darkness’ antologi af horrornoveller! (Som forresten har nogle okay historier, så vidt jeg husker – Jette har en anmeldelse). Det er jo tydeligvis en sulten ravn, så den må tjene penge, hvor den kan.

Og som en bonus:

Valetas apokalyptiske antologi-model, der også reklamerede for en kontrafaktisk spændingsroman.

5
NØRDERI I 2. Så er der fantasy!

5 kommentarer

Banko (og hele pladen fuld).
Hvor er det rart, at møde en “lidelsesfælle”. Selv er jeg (også) ret pjattet med “mønstergenkendelse” når det gælder illustrationer, “covers” eller “insides”. Og det er blevet til en del, gennem årene, navnlig hér ovre i SF og Fantasy-land.
Skægt nok er det ofte Frank Frazetta eller Berni Wrightson, der bliver kopierede – mere eller mindre fantasifuldt. Hvilket ikke er det skægge, for det ku man vel sige selv. Men netop Frazetta var en stor fan af Roy Krenkel, Howard Pyle og Hal Foster. Og det kan faktisk ses. Så han skal vel ikke klage over at blive kopieret 🙂
Nåmmen – det er altså ikke kun en personlig craze, det der med at genkende illustrationer, og det er da opløftende; så er man ikke helt ude i hampen. Og hvis “man” er, så er det sammen med andre 🙂

For år tilbage kan jeg også huske, at motivet “hovedperson spejlet i et monsters øje” pludselig optrådte på ret mange danske forsider samtidig.

Der er eddermame nogle grelle eksempler imellem der. Nåja, If it ain’t broke, don’t fix it – eller If it can sell one book, it can sell another 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.