Midsommerens lovmæssigheder

Midsommerens lovmæssigheder

Nu er det jo Midsommer (ikke “Midsomer” – det er noget andet), og lad os i den forbindelse kigge lidt på, hvordan det KUNNE være, hvis sommernatens kogleri, Bloksbjergs fejekosttransporterede sæsonturister, eller Hans Majestæt Fanden, læste – ikke Biblen – men derimod andre “hellige skrifter”. Og der tænkes hér på et antal “love”, som vi – man – nogen – jeg (det er tid til bekendelser), til tider garnerer sine/deres/mine/vores uforbeholdne argumenter med, som lånte påfuglefjer – eller kosteskafter.

Billedresultat for Bloksbjerg
E:T in disguise, iført GPS, mobilephone og tinfoilhat, cloak and broom (ikke cloak and dagger – heller ikke Black&Decker) – det sidste er først når kosteskaftet skal saves over. Og i det tilfælde vil jeg allivel anbefale en Makita kaninpik, 4 amp/1.8V, medmindre det skal være noget lokalt ifht destinationen, og der er der jo altid:
https://www.youtube.com/watch?v=7gRQAZ93ihY

Men, tilbage til emnet (hvilket?). Vi (hvem?) prøver jo hér (hvor?), så at sige at “løfte sløret” (blot ét – ikke alle syv, hverken slør eller segl – eller fünfzig kanonen) for den underliggende (a)symmetri, der ligger – ja – under visse “lovmæssigheder” a-la-både-mode-&-godtkøbskram, thi: “enhver ved jo ….”. Med andre ord, at se bagsiden af troldspejlets knuste og facetslebne splinter (eller sådan noget).

Lad os se på sagen (hvorfor? Fordi! Spis dine cornflæsk og ti så stille!).

Eisners lov:

Billedresultat for Will Eisner
Will Eisner i David Levines streg

“DET ENESTE SIKRE I DENNE VERDEN ER DØDEN OG BEDEMANDENS SALÆR”

Næste “levende” billede: Clarkes Lov!

Billedresultat for Arthur C Clarke
Arthur C. Clarke. Jaja, meget ikonisk, men derfor genkendelig. (Q: “Are you gay, Mr. Clarke?” A: “No, just mildly happy!”

“Enhver tilstrækkelig udviklet teknologi, vil ikke være til at skelne fra tommoidmodale klabauterkonvekturer”

Dernæst:

Billedresultat for david niven

Sludder! Dernæst: Nivens Lov

Billedresultat for larry niven
Ohe, so cutie, Laurence van Cott Niven; hvem tør ikke købe en brugt Ringworld af denne mand?

“There ain’t no justice – TANJ” men den har Larry-boy hugget fra en endnu større kryptofascist (hvad????), nemlig ham hér:

Billedresultat for robert heinlein
Robert Anson Heinlein

Og mens der ikke er meget sjov ved “TANJ”, så er det iverfall sjovt med:

“TANSTAAFL: there ain’t no such thing as a stående taffel”

Men vi (hvem?) fortaber os (hvem??) i petitesser (hvilke?).

Lad os gå til de mere hårde makreller, der hvor madrassen rigtigt strammer og bliver vedkommende, i alle dens krav om midsommerligt natteroderi og både halv- og uhørte sandheder (for hvad er sandhed, andet end noget nogen har sagt … det er DDR? Hvor Bloksbjerg lå – da det var det var … eller noget). Nevermind, som franskmanden siger:

Billedresultat for isaac asimov
Isaac Asimov – Den Gode Doktor (ikke Den Gode Læge, det er en bog af Carl Madsen – “Madsen”, ikke “Sagan”, prøv nu lige at være fokuseret et øjeblik. Det er jo ikke noget vi gør for sjov, det hér, vel? Det er jo ikke TARDIS, hvabbehar?)

ROBOTIKKENS 3 LOVE:

Første Lov: LAD VÆRE MED DET

Anden Lov: LAD GÅ, MEDMINDRE DET STRIDER MOD 1. LOV

Tredje Lov: HVA FAEN, GI DEN GAS, MEDMINDRE DET STRIDER MOD 1. ELLER 2. LOV

Ja! Ja, man lærer hele tiden noget nyt! Lad os fortsætte.

Newtons Love:

Relateret billede
Sir Isaac Newton – opkaldt efter sin far, Sir Isaac Newton, men har iøvrigt intet at gøre med “The Wold-Newton Family”. Eller: man kan sgu aldrig rigtigt vide …. spørg Kilgore Trout!

TERMODYNAMMIKENS TRE LOVE:

Første Lov: WHAT GOES UP, MUST COME DOWN

Anden Lov: THE HARDER THEY COME, THE HARDER THEY FALL

Tredje Lov: WHAT GOES AROUND, COMES AROUND

“Så-længe jeg-lever/ så længe vil jeg elske … ,” og vi slukker for musikken, og stiller om til programmet. (men jeg fatter alligevel ikke, hvorfor det er “lever”, der synges om; kærlighedssange har ellers altid noget med “hjerte” at gøre)

Parkinsons Lov:

Ræv bag øret? Eller er det bare tidens herrefrisuremode?
Cyril Northcoyote Parkinson

“ETHVERT ARBEJDE UDFYLDER AL DEN TID DER GÅR, INDTIL CHEFEN BLIR SUR”

Sturgeons Lov:

Relateret billede
Edward Hamilton Waldo (men det er nu ikke ham, der har lagt navn til de der armforlængere – den betegnelse udspringer af ovennævnte kryptofascists “Waldo Inc.”). Næhe, ham hér, Edward, hér, han er mere i familie med Kilgore Trout, der optræder under pseudonymet P.J. Farmer i visse af Kurt Vonneguts romaner.

“90 procent af SF er noget lort. På den anden side er 90 procent af hvad som helst noget lort”

Og bruger vi den lov på sig selv, så at sige, og trækker 90% fra, så står vi tilbage med … – hm!

Ja, nåmmen, i denne forbindelse tænker Edward – Theodor – altså ikke på Socialistisk Folkeparti (omend, man kunne… – men lad nu det ligge, som TV-degnen siger, ikk’ os’ da!)

Upåvirkede – og upåvirkelige (men dog virkelige) – af det foregående, går vi videre – langt videre! Urimeligt langt mere, – videre, – dybere, Into The Out Of:

Edward Aloysius Murphy Jr.

“Alt hvad der kan gå galt, vil gå galt” (Murphrys Lov)

Og den er det nok værd, at lægge sig på sinde! Husk altid på, at “ALT HVAD DER KAN GÅ GALT, VIL GÅ GLAT!”

Således rustede kan vi alle, med sindsro, begive os ud i sommernattens krejleri, give 25 kroner for en rødhud fra det lune akvarium og en rund halvtredser for en fladbamse, mens vi bevidner hvorledes det alligevel lykkes beskænkede “bålansvarlige”, med lidt for mange dunke petroleum til rådighed, at få sat ild på sankte hans bålet, uden at dette involverer en akut visit på nærmeste brandsårsafdeling og et polititilhold vedr. usømmelig omgang med ældre personer af kvindeligt køn. Så god midsommer:

Ja, heksen er jo gået ud og vaske op, ikke! Hellere ha ild i røven, end opdage at lokummet brænder. “Sankte Hans, Sankte Hans; vii ve fræd hær te lanns ….”

Der findes dog én lovmæssighed mere, som sikkert vil være udfordrende i restaurationssammenhæng, dersom man betænker Michelinstjerner ind i konceptet.

Min naturlige tilbageholdenhed, beskedenhed og finfølelse forhindrer mig i, umiddelbart, at kolportere indholdet af nævnte lovmæssighed. end for de faste i såvel kødet som ånden. Adspurgt oplyser jeg dog gerne, hvad indholdet af menuen er, når det er således, at: “PÅ DE FINE RESTAURANTER FÅR MAN TRE RETTER MAD”.

3
Greene King IPA og Gamemastering Slam Science Fiction

3 kommentarer

Manglende kendskab til loven er ingen undskyldning – så generelt har man bare ingen undskyldning, når der findes love for alt som her bevist 🙂

En lille halv tilføjelse – Hanlons ragekniv er vist blandt mange andre også blevet tilskrevet Heinlein, men jeg har ikke gidet tjekke, hvem der er den egentlige ophavsperson: “Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.”

Words to live by.

Det er muligvis det rette perspektiv at anlægge på dansk politik.

Mht. “ophav”: – hvis ikke jeg husker helt skævt er det Heinlein selv, som i “The number of the beast”, lader professor-faderen undre sig over om ikke “Hanlon” er en stavefejl: – i virkeligheden skal der stå “Heinlein’s Razor”. Den er lissom på én eller anden måde dobbelt-op-agtig.

Ha – bonuspoint til gamle H.

Jeg bliver ved med at tænke, at jeg har lyst til at læse ham igen – men jeg må indrømme, at sidst, jeg prøvede (det var vist Farnham’s Freehold), måtte jeg give op. Det var simpelthen for grelt, når man tænkte “Han siger det ikke for sjov!” hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.