Tilflytterne

Tilflytterne

Tilflytterne er en ny dansk horrorroman og Pelle Møllers debut, udgivet på Gyldendal. Et klassisk setup med bymennesker, der flytter til en ø, hvor både de lokale og noget overnaturligt ikke er så glade for dem.

Det alene burde være nok til en vis entusiasme – der er endda en ganske fed forside. Men jeg er åbenbart uigenkaldeligt blevet et gammelt, vrissent røvhul, så jeg vil ikke sige så meget om bogen her. Jeg tænker nok, den skal have sine læsere derude og måske endda kan fungere som en overgang for folk, som ikke er vant til genren.

Men der er dog et par ting, jeg vil sukke over i forbindelse med den.

Gyldendal har valgt at bryde ebogen op i to dele, hvilket virker som et skamløst forsøg på at sælge mere til folk på streamingtjenesterne, hvor det er let at vælge den næste bog uden at skulle tænke på prisen. At bogens opbygning så er så underspillet i første del, at den ikke voldsomt motiverer folk til at læse videre, det er en anden sag – men det, der virkelig prikker i mine øjne, er, at forlaget at valgt at smide denne afskyelighed af en forside på:

Derudover har de kastet en serietitel på, som forvirrer noget. Serier sælger, men er det nok at klippe bogen over på midten for at gøre den til en serie?

Endnu mere prikken opstår der i dette interview:

Tilflytterne er en samtidsroman, der blander det genkendelige med satire og gys. Det er en genre, der ikke rigtig er blevet prøvet kræfter med herhjemme. Og den har umiddelbart ikke et navn.

Fortæl mig, at du ikke har læst dansk horror – uden at fortælle mig, at du ikke har læst dansk horror, tænker jeg.

Møller går derefter videre til at navngive genren nordic horror. Og selv om marketingtankegangen får mine pupiller til at dirre, er det vel okay, hvis det får Gyldendal og andre store forlag til at springe med på vognen.

0
Episode 173 – The Man Behind og Varde-Museerne Episode 172 – Skagen Bryghus Væltepeter og Storcentre

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.