Dark Universe, igen-igen

Dark Universe, igen-igen

Siden Tom Cruises Mumien skød Universal Studios drømme om et delt “Dark Universe” i sænk, har filmselskabet holdt lidt lav profil i monstersammenhæng. Det må gøre nas, når man sidder på klassiske tolkninger af Dracula, Frankensteins monster, varulven, m fl — og så ikke kan finde ud af at relancere dem til et moderne publikum.

Nu forsøger Universal igen at puste liv i de (skin)døde aktiver, med hjælp fra blandt andre producer Jason Blum. Ved udgangen af februar har en nyudgave af The Invisible Man således USA-premiere, med Elizabeth Moss i hovedrollen. I denne tolkning er den usynlige mand relegeret til birollestatus, muligvis endda kun som sindbillede på Moss’ figurs iboende angst for hendes voldelige, men afdøde eksmand?

Det perspektivskift virker næsten som en refleksion af, at den tidligere annoncerede version af filmen, der ville have indgået i “Dark Universe”-serien, skulle have haft Johnny Depp i hovedrollen. I mellemtiden er Depp blevet anklaget for hustruvold, og hans fravær her, i en film med lignende temaer, gør ham nærmere til elefanten i rummet end den usynlige mand… Man spørger sig selv, om Depp får en tak i rulleteksterne, for at have holdt sig væk fra optagelserne.

Det eneste kommende projekt, der kan knyttes til tanken om et fælles univers Universalmonstrene imellem, er den varslede musical(!) Monster Mash. Hvis den har andet end titlen at gøre med Bobby “Boris” Picketts gimmick-sang fra 1962, så er der masser af referencer til klassiske filmmonstre at finde i sangteksten:

0
Episode 78 – Randers Øl og Computerspil Episode 77 – Harboe Extra Strong, Døden og Køreprøven

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.