I ulvens tegn — Late Phases (2014)

I ulvens tegn — Late Phases (2014)

Første nat i ældreboligen bliver den blinde krigsveteran Ambrose overfaldet af en varulv, og hans førerhund dræbt. Han sætter de 28 dage til næste fuldmåne ind på, at regne ud, hvem i det lille samfund, som er varulven, og forberede sig på dens genkomst.

Ambroses sammenbidte målrettethed, trods handicappet, gør Late Phases til en anderledes genrefilm. Som seer ville man ønske at man, lige som Ambrose, ikke kunne se de ret fjollede varulve. Derimod er transformationen fra menneske til ulv ganske opfindsom.

🌗 — for en original twist på temaet, og udmærkede skuespilkræfter, med en kun mellemgod udførelse.

TMDB | Rotten Tomatoes

I dagene (nætterne) op til og med næste fuldmåne tæller Superkultur ned med daglige anmeldelser af varulvefilm.

Der er fokuseret på biograffilm fremfor TV-produktioner, lige som det har været et hovedkriterie, at varulven er i fokus, og altså ikke del af et større monstermenageri. Udvalget er i mindre grad gjort ud fra kvalitet end historisk spredning og signifikans, samt en vis tematisk repræsentation. Der er overvægt til det anglofone sprogområde, omend der er tilstræbt en beskeden geografisk variation.

Filmene bliver bedømt i form af fem månefaser fra nymåne 🌑 (værst) til fuldmåne 🌕 (topkarakter). Samtlige anmeldelser kan løbende findes her. Må den bedste ulv vinde!

0
I ulvens tegn — La Bête (1975) I ulvens tegn — Valkoinen Peura/The White Reindeer (1952)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.