I ulvens tegn — The Curse of the Werewolf (1961)

I ulvens tegn — The Curse of the Werewolf (1961)

Trods en nedarvet forbandelse, er Leon en sund og rask ung mand, men det spanske klassesamfund kalder uafvendeligt ulven frem af fåreklæderne. Normalt er der ikke meget i varulvefilm, der inspirerer en marxistisk tolkning af historien, men i denne Hammer Film-produktion er det svært at undgå.

Leons “forbandelse”, der får ham til at angribe andre proletarer, skildres som et produkt af adelens magtudøvelse — udtrykt gennem det bogstaveligt talt dehumaniserende fængselsystem. Foucault kunne have elsket denne film.

🌘 — en kvart måne, fordi budskabet, hvis der er et, forsvinder som en mumlen i skægget, fremfor at blive hylet til månen.

TMDB | Rotten Tomatoes

I dagene (nætterne) op til og med næste fuldmåne tæller Superkultur ned med daglige anmeldelser af varulvefilm.

Der er fokuseret på biograffilm fremfor TV-produktioner, lige som det har været et hovedkriterie, at varulven er i fokus, og altså ikke del af et større monstermenageri. Udvalget er i mindre grad gjort ud fra kvalitet end historisk spredning og signifikans, samt en vis tematisk repræsentation. Der er overvægt til det anglofone sprogområde, omend der er tilstræbt en beskeden geografisk variation.

Filmene bliver bedømt i form af fem månefaser fra nymåne 🌑 (værst) til fuldmåne 🌕 (topkarakter). Samtlige anmeldelser kan løbende findes her. Må den bedste ulv vinde!

0
Transmissioner fra Karantænen: Mørkets Mixtape I ulvens tegn — Lyckantropen (2002)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.