The peripheral, sæson 1 (2022)

The peripheral, sæson 1 (2022)

TMDb

Fra start er gameren Flynne og hendes amerikanske sydstatsmiljø en fint skildret modvægt til de cyber-hijinx, der udspiller sig, da hun playtester et nyt VR(?)-headset.

På den lyse side holder TV-versionen af Gibsons roman rigtig langt hen ad vejen, og kunne være det sidste strå, som får mig til faktisk at læse/lytte til forlægget. Man mærker William Gibson i skæv topform under streaming-narrativet, og seriens fremskudte katastrofe er isnende realistisk.

Mindre positivt aner jeg, at visse personer overlever eller bliver mere fremtrædende, udelukkende for at generere plottråde der kan udbygge og fortsætte historien ud over romanens rammer.

Men hør, serien myldrer af interessante figurer. Desværre er en del af dem bundet op i enten militær eller mafia-machismo, men Chloe Grace Moretz gør et udmærket arbejde med at modvirke de træk. Plus, efter Years and years holder jeg et meget vågent øje med, hvad T’nia Miller medvirker i!

Sæsonen slutter desværre på et konceptuelt skift imod Matrix-tonet Person of interest, fordi serien pinedød skal fortsætte. Særligt sidste afsnit virker ugennemtænkt og narrativt leddeløst. En alexandrisk løsning på den store plotknude bliver meget ringe forklaret 😕

7/10★
Først anmeldt på Mastodon

0
Demeter sætter ud på sin sidste rejse Episode 204 – Let It Flow og Associative Markvandringer

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.