Jekyll (2007)

Jekyll (2007)

TMDb

Mere end 100 år efter RL Stevensons roman om Jekyll og Hyde vælter Tom Jackmans skyggeside ud af ham, og et suspekt firma er besluttet på at få fingre i ham.

Jekyll var Steven Moffats første livtag med en klassisk fiktionsfigur — før Doctor Who, Sherlock og Dracula — og man ser kimen til dem i denne serie. James Nesbitt spiller hovedrolle(rne) i topform, mens Meera Syal, Fenella Woolgar og Linda Marlowe glimrer i vigtige biroller.

Som altid når en gammel kending trækkes frem af mølkuglerne, er det essentielt at ikke bare give den en moderne upcycling, men frem for alt at kaste den i lyset af nye tolkninger. I Moffats Jekyll er det uundgåeligt at læse Jackmans splittelse, og særligt Hydes psykopatiske ungdommelighed, som en rasende midtlivskrise, der truer hans familieliv mere end noget andet.

Dette blandingsforhold af morbid actionkomedie og dybere temaer har tjent Moffat vel, men sjældent så usødet som her.

7/10★

0
Episode 215 – Midtfyns Bryghus Wit og Forskellen på Komedie og Tragedie The rig (2023—)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.