The prisoner (1967-8)

The prisoner (1967-8)

TMDb

Efter at have sagt sig op fra en shady organisation kidnappes hovedpersonen og vågner i en isoleret modelby, hvor alle unaturligt konforme borgere har numre i stedet for navne. Menighedens skiftende ledere, nr 2, forsøger ihærdigt at lure den nye nr 6’s hemmeligheder fra ham, mens en to meter høj, hvid hoppebold ved navn Rover patruljerer landsbyens grænser.

Jeg har forsøgt at komme i gang med The prisoner et par gange før, og jeg tror den lange, seje tur gennem klassisk Doctor Who har rustet min sambo og mig for denne, langt kortere serie fra sluttresserne.

Ud af 17 afsnit er kun et en direkte svipser: resten fungerer næsten perfekt som enkeltstående Twilight zone-afsnit, men med samme setting og hovedperson. Hver gang man tror, man har styr på formlen, overrumpler serien en med nye, absurde twists og påfund. For ikke at tale om finalen…! 😨

En uventet velfungerende og original serie, som låner mere fra eksperimentelt teater end den nærliggende spiongenre. Uforudsigelig, underfundig og elementært spændende!

8.5/10★

5
Episode 237 – Kissmeyer Fruit IPA og Metaævlens Æstetik The infinite man (2014)

5 kommentarer

Henning Andersen siger:

Og selve settet/kulissen er interessant i sig selv. Læs og bliv klog: – https://en.wikipedia.org/wiki/Portmeirion

Man kan godt få det sådan, at “Rover” måske lige var en lidt billig løsning, men den er faktisk ret urovækkende (i et forsøg på at finde et dansk ord for”sinister”)
Selvom jeg måske nok syns, at der efter det 12. afsnit var kogt nok suppe på forlægget, så holdt jeg ud -ja, jeg gjorde -og når man kan klare lidt “camp”, men samtidig være tryllebundet af narrativet, så må nogen ha’ gjort noget rigtigt. Og iøvrigt bør man “holde ud” til afslutningen! Så jeg tilslutter mig pointgivningen.

Iøvrigt har den været udgivet som tegneserie ved selveste Jack Kirby. Eller måske blot planlagt, for alt hvad jeg jeg ved om det er et midterspread fra hedengangne MediaScene med Kirbys roughs.

Jæs, Portmeirion er en rigtig resort i Wales, som stadig findes, og der er åbenbart til og med “The prisoner”-værelser og -tours. Den står allerede på træskolisten 🙂

Hvis jeg husker ret, blev Kirby-tegneserien kun til et pitch, men tegningerne og nogle samples findes endnu. Du har nok ret i, at der ikke var mere kød på konceptet efter broderparten af TV-serien, men jeg ville saftsuseme gerne have set, hvad Jack Kirby kunne have bragt til bordet. Prøv at finde hans “2001: A space odyssey”-serier, som går langt ud over Clarke og Kubricks koncepter…!

Men overordnet er vi enige om TV-serien. Det var ikke før afsnit (14 og) 15, jeg syntes historierne tabte både gas og tråd, men det var værd at nå den nadir før slutningen, som — med filosoffen Stefanis ord — er B-A-N-A-N-A-S.

Henning Andersen siger:

Hæhæ!
“Rent faktisk” – som det hedder – har jeg Kirbys “2001 aso” i et eller andet hysterisk format på 25×38 (eller sådan noget), købt for dyre penge, nemlig lommepenge 🙂 , i – what? – 1975nogetagtigt. Desværre har jeg byttet to-tre af de efterfølgende for at købe et eller andet af PJ Farmer. Sådan går det – som Vonnegut siger 🙂

Shit, det er jo tæt på den størrelse, den oprindeligt er tegnet i…! Det kan jeg godt være misundelig på 🙂

[…] opturen over den oprindelige Prisoner-serie var jeg forsigtigt optimistisk overfor denne remake. Mine forbehold viste sig at være berettigede, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.