Good omens, sæson 1 (2019)

Good omens, sæson 1 (2019)

TMDb

Da jeg første gang så TV-versionen af Pratchetts og Gaimans roman-nyklassiker, kunne jeg ikke se bort fra dens mangler i forhold til forlægget. Så meget af bogens kvaliteter lå i sproget og fortællemåden, at parodien på Milton og Johannes’ åbenbaring blegnede.

Terry Pratchett skal før sin død have givet Gaiman sin velsignelse til at lave en skærm-adaptation af deres fælles værk, men han havde det held at gå bort før hans protegé blev Neil! Gaiman! Superstar!

Havde Pratchett set, hvordan Gaiman er gået i frø på laurbærrene, og vrider den ene halvslatne TV-version af egne værker ud efter den anden, ville han forhåbentlig have trukket sin godkendelse tilbage. På den anden side, Discworld-filmene er heller ikke noget at råbe hurra for

Ved dette gensyn havde jeg mere sympati med skuespillernes indsats for at bære historien igennem, men Walter Benjamin havde nu en vis pointe mht reproduktioner.

6/10★

0
Good omens, sæson 2 (2023) Nosferatu (1922)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.