Undone (2019-22)

Undone (2019-22)

TMDb

Almas far plager hende om at bruge hendes nyfundne evner til at manipulere tiden for at opklare mysteriet om hans død. Men hun har rigeligt at gøre med at forpurre lillesøsterens bryllup og sit eget privatliv.

Undone er et pilskævt scifi-karakterdrama, hvor orkanen Alma — drevet af kosmiske kræfter, skizofreni, eller begge dele — rasende river realiteterne rundt for at modvirke den trummerum-tilværelse, hun frygter mest. Seriens rotoskopering af realfilm, Ghibli-lignende baggrunde, og snack-lange afsnit rotter sig sammen til en på overfladen letfordøjet, underholdende oplevelse — hvilket Undone ér, men der er også psykologisk og filosofisk fundament her.

Således tager anden sæson favntag med Almas indledende livsfilosofi, at “that’s what broken people do — we break other people”. Og seriens galleri af skadede personer, som pr automatik har givet sorteper videre, graver dybere i slægtstraumerne.

Selv gennem den potentielt distancerende billedbehandling spiller hele ensemblet røven ud af bukserne med varme og sårbarhed. Rosa Salazar er i centrum, men også Bob Odenkirk og Angelique Cabral giver charmerende præstationer.

Jeg kan kun anbefale, at man vover sig ud på otte timers kosmisk pendulrejse mellem San Antonio, Mexico og astralplanet med den dysfunktionelle familie!

8/10★

0
The prisoner (2009) Deadstream (2022)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.