Dracula (1931)

Dracula (1931)

TMDb

Vi fortsætter vampyrtemaet med Bela Lugosis første Draculafilm. Historien er en besynderlig lemlæstelse af Stokers roman. Vi får 5 minutter med Renfield i Transsylvanien, så to minutters sørejse til et England, hvor folk taler transatlantisk dialekt. Tilsæt nogle alt for lange, dvælende billeder af Lugosi som prøver at virke mesmeriserende.

Så nogle nattescener i Londontågen, men det meste er høflige dialoger mellem Van Helsing og Dracula, og Jonathan Harker som her mest går i vejen. Så stirrer Lugosi lidt mere ind i kameraet. Men Draculas offer vender tilbage som vampyr og forgriber sig på egnens børn! Det må vi gøre noget ved, siger Van Helsing, men det er straks glemt igen; hun vandrer nok stadig rundt i natten.

Så mange løse tråde, og ingen af dem rød. Vig bort!

3/10★

0
Episode 236 – Vedvarende Energi Ø og Sommerferien 2023 Good omens, sæson 2 (2023)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.