Episode 253 – Viborg Porter og Mesterværker

Episode 253 – Viborg Porter og Mesterværker

Episode 253 – Viborg Porter og Mesterværker

Denne gang to dage forsinket – vi skal op på en uge, så er det lige meget! Vi har nogle dejlige lytterhenvendelser – inklusive nogle skarpe spørgsmål fra Jimmy Caspersen – og en god porter fra Viborg Bryghus at drikke dertil. Og så er der premiere på Et Kvarter med Shakespeare – vi kører kronologisk og starter derfor med Henry VI, Del 1. Spoilers om, hvad vi syntes nederst i show notes…

Skriv til os med ros, ris og rettelser på ologavl@gmail.com eller inde på Instagram (hvor vi også hedder Ologavl)

We believe the clips in this episode where we use excerpts of music and/or other media are used under fair use for commentary. If you are a rights holder and disagree with us, please get in touch. This episode contains a clip from these Youtube-videos: https://www.youtube.com/watch?v=d7WFZwhKV6U and https://www.youtube.com/watch?v=_9fq6jINAeo

Find den gamle Spotify-liste her: https://open.spotify.com/playlist/56slbIN3T8CUjuUbzShR5L?si=3JgimcYhRZCl0ZySRTH3KA

Her er de to sange, som I gerne må forsøge at identificere sammenhængen imellem – måske gør Mikkel det så også: https://open.spotify.com/track/6PEDWWH9k59uqp7W6vWYDF?si=0evk44oIRJ2bB9wffvbhSQ og https://open.spotify.com/track/7lIyBKp2KX7ABDjDfo9EtL?si=hJjESNdlTzyYiz0L-jB_gA

Henry VI, part 1:

Yndlingskarakterer: Gloucester og Talbot
Hadekarakterer: Jean d’Arc og The Boy
Mathias’ karakter: 5/10
Mikkels karakter: 4/10

2
Vi begynder hvor det ender The Damned (1962)

2 kommentarer

Henning Andersen

Hej Ole Gavl!
Det var sgisme’ da en glimrende premiereopsætning, hér i Superkulturs amfiteater, hvor hver en bøvs fra prosceniet, og hver en prut fra koret, går klart igennem, helt op til de proletariske rækker. Og i den forbindelse kan jeg så lige meddele, at det – i “min ende” – er din “mike”, Mikkel, der fungerer med nedsat lydkvalitet. Mathias går helt klart og tydeligt igennem. Hvilket virkelig er i småtingsafdelingen, for lytteren kan sagtens høre , hvad der bliver sagt.
Mand, hvor jeg glæder mig til flere kvarterer med Shakespeare. Især lytter jeg frem til et kvarter med “Richard III”, “En Skærsommernats Drøm” og “Stormen” (psykopater og elverfolk – glimrende opfindelse (ligesom Kålhoveder & Konger)). Iøvrigt er svenske Per Åhlin ( ham med “Dunderklumpen”) lavet en formidabel tegnefilm over “Stormen”, med titlen “Rejsen til Melonia”. Og den kan man faktisk godt se,uden at skulle undskylde noget som helst 🙂
Men der var lige n sidste ting:
Øl og Ævls tredje, bedste medlem: – Ma Rainey, som synger ind og ud af det ølævliske kirkerum.
I wonder:
Hun synger: ” – I went to the jailhouse, black and blue as I could be …”
Altså: – nu er (var) hun jo “afroamerikaner” (og vi undgår lige “n-ordet”, vi skl endelig ikke ha’ noget hængende i luften), og derfor “black” (og vi andre, der er grisefarvede vi er altså “hvide” – goddaw do!) Og det er da tydeligt at hun er “blue” – blues … i skidt humør, og det tro da faen! Men “black ande blue” betyder sådan set det samme som det danske udtryk: ” – slået gul og blå”. Med andre ord effekten af et solidt lag bank.
Man kunne jo få den tanke, at det er en afroamerikansk erfaring, at når man kommer til “jailhouset”, så er det nærmest den forløsende afslutning på en ordentlig røvfuld, gavmildt tildelt af politissemændene!
Jeg ved ikke om den tolkning kan holde vand, men dobbeltbundetheden kan man ikke lige affærdige.
Nåja: – uddeling af stjerner, hjerter, kokkehuer: – I får 10/10 for en pragtfuld opsætning i nye rammer 😀

Avatar photo

Wow. Wow. Wow. “Lyden er blevet ringere efter vi flyttede til Superkultur”… Der er nok nogen som allerede føler sig tilstrækkeligt hjemme til at starte en beef?

Op til den bemærkning havde jeg bidt adskillige ubalancer i lydjusteringen i mig, tillige med lyden af Mikkels musehjul og en laptopblæsers tilbagevendende hvæsen, som jeg havde fjernet som det første fra en optagelse til Superkultur-podcasten — men fortæl mig mere om vores lydforringelser 🤣

Når det er sagt, tak for endnu et glimrende afsnit, både til værterne og til de herrer Henning og Jimmy, som gav jer så gode oplæg til samtale. Jeg tror I skal drikke porter lidt oftere (medmindre det var den som fik Mathias i krigshumør).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.