Russisk futurisme og zombier, nye udgivelser i januar

Russisk futurisme og zombier, nye udgivelser i januar

Januar er overstået, hvilket betyder: en ny omgang nye udgivelser.

Reglerne er simple: deltagerne er alle de bøger, der er blevet registreret i Dansk Bogfortegnelse i den forgangne måned – og de kvalificerede er dem, som har dinglet deres dybhavsfiskspandelampeagn foran min læselyst. Vinderne … er os alle.

Drømmen om frihed, red. Carl-Eddy Skovgaard
SCFs antologiserie er nået til nummer 18, hvilket er imponerende i sig selv. Jeg har vist ikke læst 100% af serien, men min erfaring er, at det altid er noget god science fiction at finde i dem. Og så er noveller jo bare af det gode. Og vor egen Jakob Emiliussen er med denne gang.
https://www.sciencefiction.dk/udgivelser/bog/drommen-om-frihed

Edgar Allan Poe: Malstrømmen : fantastiske ufuldendte fortællinger : Politian & Julius Rodmans dagbog
Indrømmet – to ukomplette værker af Poe et måske alligevel lidt for langt ude ad komplettist-spektret for mig, meeeeen det lokker nu lidt alligevel. Et skuespil og en eventyrlig rejsedagbog.

Solvej Balle: Om udregning af rumfang, bind 5.
Det femte bind af syv i Balles Groundhog Day-projekt. Jeg venter, til hele serien er ude, men læses skal den helt klart.

Albert Sánchez Piñol: Uhyret på Sankt Helena
En biografisk roman om en kærlighedstrekant med Napoleon som det ene yderpunkt. Ikke umiddelbart noget, der ellers ville optræde på Superkultur og ikke en bog med fantastiske elementer – men Piñol har også skrevet “Kold hud” (alene i et fyrtårn omringet af fiskemennesker) og “Pandora i Congo” (som jeg husker som en underholdende Verne-pastiche), så han fortjener helt klart en chance.

Bo Reinholdt: Forblændet
En ny Reinholdt er god grund til at spidse ører. En ældre professor studerer en landsbykirkes døbefont, men bliver langsomt opmærksom på lyden af krig, der nærmer sig. Jeg forestiller mig lidt en M. R. James-historie, hvis James havde været glad for at spise sjove svampe – Reinholdt har sit helt eget sære univers af kunst og uvirkelighed.

Onkel Hawaii: København er hvid og blå
“På årsdagen for sin bedste vens selvmord drager Andedrengen mod Amazonas jungle. Han søger det hemmelige jungletempel, hvis kosmiske kaktusdrik ayahuasca kan opløse tiden og åbne porten til de døde. En flænge i virkeligheden opstår og Andedrengen må tage på en kalejdoskopisk rejse for at bringe sin vens rådne lig tilbage til dødsriget.” Baggaardsbaroner plejer at levere tegneserier med slaw i, og det tænker jeg også godt, man kan forvente af denne omgang.

Vladimir Majakovskij: Udvalgte værker
Det her er en af de udgivelser, jeg skal gemme i baghovedet, så den dukker op til overfladen, når tiden og læselysten er den rette. Majakovskij var stor inden for den russiske futurisme, hvilket er spændende – men sikkert også lidt tung kost.

Skumringstid
Man ved, hvad man får, når man sætter sig ned med en af forlaget Afkoms tegneserier. Splat, groteskerier og pedalen mod smertevalen. Denne gang er temaet nordiske sagnvæsener, og det vil uden tvivl blive underholdende.

De forbyttede hjerner : udvalgte danske science fiction-historier 1870-1920, red. Niels Dalgaard
Endnu en antologi fra SFC, denne gang med historisk, dansk science fiction. Og med den titel må den selvfølgelig på listen. Jeg forventer retro-spas.

Robert E. Howard: De Montours forbandelse
Tre noveller af den navnkyndige Conan-forfatter (og en forældelse af første nummer af Print Overflow, hvor jeg ikke havde den med på listen over Howard-udgivelser på dansk). Klassisk pulp med varulve og forbandelser.

Vigan: Fase 3
En dansk zombie-tegneserie … hvis man kan lide zombier (og det kan jeg), skal den da kigges nærmere på.

0
Neon Maniacs (1986) Restore Point (2023)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.