Restore Point (2023)

Restore Point (2023)

TMDb

“En skønne dag,” siger jeg ofte til min tålmodigt lidende familie, “skal vi vel for fanden finde en god film mellem alt det bras vi ser!” Og så kommer der en vilkårlig aften, hvor vi kan sætte os ned med både No one gets out alive og Bod obnovy/Restore point. To så gode film gør far så glad.

Så langt ude i fremtiden som 2041 har tjekkiske forskere udviklet “restoration”-teknologi, hvormed afdøde kan genskabes fra deres seneste mindes-backup. Men just som teknologien står på kanten af privatisering og ikke mindst løftet om monetisering, forpurrer en antirestoration-terrorgruppe drømmen med angreb ikke kun på den centrale backup-cloud, men også på mennesker som således dør definitivt som os oldtidsfund.

Kriminalbetjent Em Trochinowská bliver sat på sagen, og bliver snart hjulpet af et af ofrene, der viser hende at rævekagen stikker dybere end først forventet. Og så siger jeg ikke mere, men apropos forventninger havde jeg ikke forestillet mig en så effektiv og veldesignet science fictionthriller fra Tjekkiet. Det er en mangel på fantasi, jeg gerne tager på mine skuldre, for det var en rigtig god overraskelse.

Hvis historien ikke overrasker de mest garvede science fiction-seere, så er den i al fald stramt fortalt, velspillet og flot instrueret. Jeg håber den kan blive del af en ny, østeuropæisk genrebølge 🙂

7.5/10★ 

0
Russisk futurisme og zombier, nye udgivelser i januar No One Gets Out Alive (2021)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.